Kurator opgav at sælge konkursramt maskinforretning
Trods snakken om interesserede købere kom der ikke konkrete bud på at køre den konkursramte maskinforhandler Jysk Maskincenter.

De første 14 dage efter Agco-forhandleren Jysk Maskincenters konkurs kørte et nødberedskab videre, så maskinforhandleren kunne sælges videre som en maskinforretning i drift.

Den mission er nu opgivet.  

Kurator, advokat Jørgen Hauschildt fra Bech Bruun i Aarhus, oplyser, at han har opgivet at sælge maskinforretningen som en ”going koncern” og holde på mandskabet efter de første 14 dage i konkursen

”Jeg ved faktisk ikke, hvorfor det er gået sådan. Vi må konstatere, at det har taget for lang i forhold til ledelsens forventninger til et salg. Vi fik at vide, at der var interesse, og jo der har siden været noget interesse, men det har altså ikke materialiseret sig i konkrete bud”, siger han til LandbrugsAvisen Maskiner.

Medarbejder håndplukkes

Når en konkurs indtræder, er tidsfaktoren vigtig. Dels kan konkursboet holde på medarbejderne i de første 14 dage – og samtidig begynder konkurrenterne at øjne medarbejdere, som de kan bruge i deres virksomheder.

LandbrugsAvisen Maskiner er blevet kontaktet af flere medarbejdere, der fortæller om en usikker situation, hvor mange medarbejdere er blevet kontaktet om nye jobs.

Kurator forventer, at mange medarbejdere er tabt for virksomheden, hvilket også betyder at fortsættende drift fortoner sig.

”Jeg tænker, at mange af dem er i beskæftigelse et andet sted”, siger han og fortæller, at han nu går efter at afhænde bygninger, lager og maskiner isoleret.   

Egenkapital i minus

Jysk Maskincenter blev erklæret konkurs 12. oktober kl. 15 af skifteretten i Randers.

Selskabet, der dækker et større område i Østjylland, har de seneste to regnskabsår gået med større underskud på senest 7,3 mio. kr. og knap 12 mio. kr. året før.

Situationen blev efter seneste regnskabsår så kritisk, at egenkapitalen gik i minus. Dengang oplyste Jysk Maskincenter, at bl.a. omkostninger ved at samle fire afdelinger til én havde kostet ekstraordinært samtidig med, at virksomheden måtte nedskrive værdien af overtagne reservedele og maskiner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.