Kverneland viser liftophængt såmaskine med gødningsplacering
Med Kverneland e-drill Maxi Plus, som vises på Agritechnica, får man samme fleksibilitet i forhold til udbringningen som ved en bugseret løsning.

Såning og gødskning i én overkørsel med en liftophængt maskine. Det er, hvad Kverneland tilbyder med Kverneland e-drill Maxi Plus, som producenten netop nu viser på Agritechnica. Det er en såmaskine, der byder på egenskaber, som man ellers skal op i en bugseret maskine for at finde.

Kvernelands produktchef, Jesper Svendsen, forklarer, at i Danmark bliver langt størstedelen af de bugserede såmaskiner, som eksempelvis Kverneland u-drill, solgt med mulighed for gødningstildeling. Det har gennem årene naturligt givet efterspørgsel for lignende løsninger på rotorhavekombinationer - som den nye e-drill Maxi Plus.

Gennem mange år har det hovedsageligt kun været muligt ved hjælp af en fronttank eller ved gødning samblandet med såsæden. Mange vil gerne, hvis de har en frontlift, kombinere deres rotorharve løsning med en frontpakker i fuld bredde, hvilket ikke kan kombineres med en fronttank, som ofte kun har mellemhjulspakker.

»Men ved at integrere gødningen i en 2100 liters dobbelt beholder på rotorharven, opnås stor fleksibilitet i forhold til brugen af traktoren, som derved ikke behøver at have frontlift eller have monteret distributionsrør hen ad siden. Med en integreret løsning bliver det altså meget nemmere og hurtigere at frakoble såkombinationen, hvis traktoren skal benyttes til en anden opgave«, siger Jesper Svendsen.

Med Kverneland e-drill Maxi Plus får man altså samme store fleksibilitet i forhold til udbringningen som ved en bugseret løsning, hvor man kan vælge at bruge beholderen som én stor, når der ikke lægges gødning ud.

Tidligere mekaniker valgte ny Kverneland iXtrack Lørdag 2. november 2019 · 00:00

»Alternativt kan der sås to forskellige kornsorter, ud eventuelt græs og korn, ligesom det selvfølgelig også er muligt at så grønpiller og økogødning ud i stedet for almindelig kunstgødning«, siger Jesper Svendsen.

Kverneland e-drill Maxi Plus er standard Isobus og klar til GPS-styring, samt gradueret tildeling ud fra markkort, så der automatisk kan gradueres op og ned i mængde alt efter jorden bonitet.

Tanken er på 2.100 liter, og den kan inddeles i 60:40, 70:30 eller som én stor tank.

Kverneland e-drill Maxi Plus er nomineret til Machine of The Year inden for såteknik.

Emneord Agritechnica

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.