Lærling fra Case-IH værksted tog titlen som Danmarks bedste
Mathias Lundehave Kristensen er vant til at fikse Case IH-traktorer. Torsdag og fredag beviste han, at han også er god til andre mærker.

Af de fire finalister i konkurrencen Danmarks Bedste Lærling 2017, landbrugsmaskin-mekaniker var Mathias Lundehave Kristensen den, som manglede mest af sin uddannelse.

Sent fredag stod han alligevel med titlen som den bedste, da to dages hårde konkurrencer på Erhvervskolerne Aars var overstået.  

”Fokuseret, systematisk og konstruktiv”, lød ordene, da den 23-årige vinder fra Flemløse Maskinforretning fik overrakt pokalen.

Forud konkurrencen sagde den 23-årige lærling fra Flemløse Maskinforretning til LandbrugsAvisen, at hans styrke var hans grundighed.

»Mine styrker i konkurrencen er nok, at jeg er meget grundig. Jeg føler mig rimelig godt tilpas med det, jeg allerede har lært, og jeg vil sige, at jeg har rimelig godt fat på det grundlæggende. Udfordringen bliver, hvis der kommer noget, jeg aldrig har set før, men så må jeg jo tage den derfra og holde hovedet koldt, så jeg kan lave en god problemløsning og få det til at virke igen«.

DBL 2017: »De bliver snydt af traktorens størrelse«Maskiner Fredag 3. november 2017 · 13:21

Hos Flemløse kalder værkfører Carl Ove Skov ham for meget dygtig og ivrig efter at lære noget.

”Han er meget vellidt her i firmaet - han er en rigtig god fyr. Jeg har kun godt at sige om ham. Han tog en studentereksamen, inden han begyndte. Det gør ham også rigtig god rent bogligt. Han er god til at forstå tekniske dokumenter. Hans faglige viden er også god. Han er dygtig til det, han laver, og han er hurtig. Det, at han kommer med i slutrunden, siger også noget om ham«, siger Carl Ove Skov.

Torsdag og fredag dystede Mathias mod Martin Lund fra Askildrup Maskincenter, Frederik Hjortshøj fra Lyngfeldt og Peter Langholz fra Matek Steel.

Det er fire år siden, Erhvervsskolerne Aars for første gang slog dørene op til en helt ny konkurrence for lærlinge i landbruget. Bag "Danmarks Bedste Lærling" står Dansk Metal, os på LandbrugsMedierne, Dansk Maskinhandlerforening og Erhvervsskolerne Aars, der til daglig står for at uddanne landbrugsmaskin-mekanikere.

Læs meget mere om finalen ved Danmarks Bedste Lærling mandag her på LandbrugsAvisen Maskiner og torsdag i den næste trykte udgave af LandbrugsAvisen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.