Lærlinge sveder: Kæmper om at blive Danmarks bedste
DBL 2019 er igang på Erhvervsskolerne Aars. Få et overblik over konkurrencen.

I dag fredag er den første ud af to konkurrencedage.

Danmarks Bedste Lærling - Landbrugsmaskinmekaniker 2019 (DBL) blev skudt i gang præcis klokken 11.00 i dag på Erhvervsskolerne Aars, som for syvende gang ligger faciliteter til konkurrencen.

I alt fire finalister deltager i DBL, og de fire landbrugsmaskinmekaniker-lærlinge er grundig udvalgt blandt de mange indstillede. De dyster kort om at at blive Danmarks bedste inden for faget.

»Nu står I så her, klar til at duellere imod jeres kolleger. Måske også med en lille smule nervøsitet uden på tøjet. Men husk, at i de næste to dage er I omgivet af fagligt meget dygtige eksperter og undervisere, sug al mulig læring til jer i disse dage som en del af jeres forberedelse til svendeprøven«, sagde Aksel Christiansen, uddannelseschef på Erhvervsskolerne Aars, i sin åbningstale for konkurrencen.

Store og små maskiner

Hver finalist skal igennem fire opgaver af to timers varighed. To i dag fredag og to i morgen lørdag. Opgaverne er uarbejdet af undervisere fra Erhversskolerne Aars, og der er rigeligt at gå i gang med, forsikrer Heine Jensen, koordinator og faglærer.

»Igen i år har vi sat barren højt, for det er nogle af de bedste lærlinge i Danmark. Det er fire meget forskellige typer af opgaver, hvor nogle af dem vil komme som en overraskelse for deltagerne,« fortæller han.

Og rækken af opgaver tæller både små og store maskiner. Spændet går lige fra store traktorer til helt små have- parkmaskiner, krydret med meget praktisk del-opgaver.

»Vi har forsøgt at lave nogle af opgaverne meget se-værdige. De er simple, men det kræver alligevel, at man kan sit arbejde for at udføre dem korrekt,« uddyber Heine Jensen.

DBL 2019 er åben for publikum begge dage under konkurrencen. Fredag fra kl. 11.00 til 17.00 - lørdag fra 10.00-18.00.

Rally og flotte traktorer

Især lørdag bliver der tryk på på hos Erhvervsskolerne. Ikke alene kører DBL på andendagen, men samtidig vil der være rally i og omkring Aars med en af hastighedsprøverne på skolen.

Samtidig kårer LandboUngdom Himmerlands fedeste traktor, der bliver udstilling af mini-pullere, og en række bilforhandlere stiller op med flotte biler til at sparke dæk på. Det hele krydres med foredrag af den 20-årige rallykører Majbritt Linnemann, der fortæller om, hvordan det er at være kvinde i motorsport-verdenen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.