Læs i TraktorTech: Vokseværk fra den allerførste dag

Årets sidste TraktorTech er netop udkommet. Allestrup Maskinstations store maskinpark ved Nørager beskrives i denne udgave af Maskinhuset.

Det var jo egentlig lidt vildt. Jeg købte to John Deere traktorer og to Samson gyllevogne, og jeg vidste jo sådan set ikke rigtigt, om jeg havde noget at lave«.

Henrik Nielsen griner lidt, når han fortæller historien til Maskinhuset i det nye TraktorTech, som netop er udkommet. Alene maskinerne kostede omkring tre millioner kroner. Dertil kom købet af gården med 100 hektar samme år.

Nørager ligger i et kvægtæt område, og kvægbruget udgør omkring 60 procent af omsætningen.

»Vi er vilde med kvægbruget, fordi de bruger så mange maskinstationstimer«, fortætter Henrik Nielsen og griner igen.

Sidan dag ét har traktorerne på Allestrup Maskinstation været grønne og er kommet fra John Deere.

»Det er der, vi har den mindste afskrivning, og afskrivningen er den største post i regnskabet«, konstaterer Henrik og fortsætter - måske en lille smule overraskende:

»Egentlig er jeg mere Fiat-mand, end jeg er John Deere-mand. Men jeg har simplethen ikke råd til at køre Fiat...«

En Fiat F140 er et godt eksempel på hans passion for det italienske mærke. Først for et par år siden blev den sendt på pension.

»Den havde kørt 14.000 timer, og vi brugte den til alt. Men til sidst mest til at røre gylle, og den blev her, fordi den simpelthen ikke ville dø«, fortæller Henrik Nielsen.

»Ledningsnettet var rustet fuldstændigt i stykker, lygter og skærme skulle laves, og jeg vurderede, at den ville blive for dyr at holde kørende, så vi skød den afsted«.

Så gamle får traktorerne normalt ikke lov at blive på Allestrup Maskinstation.

»Vi køber næsten aldrig brugt, og de fleste traktorer sælger vi, når de har gået omkring 5.000 timer«, fortæller Henrik Nielsen.

At alle traktorer er John Deere ikke noget med mærke-ideologi at gøre.

»Hvis afskrivningen er den samme på andre mærker, kan vi også finde på at prøve dem«, siger Henrik.

Det er da heller ikke alle John Deere-traktorerne, han er ubetinget glad for:

»Vi har en enkelt af 7000 serien, men det er ikke en traktor, vi har de allerbedste erfaringer med«, lyder det.

 

Læs bl.a. om en helt anden maskine, som han kalder for den mest uventede - og meget, meget mere fra Maskinhuset og de mange andre faste features i TraktorTech.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.