Læserne har igen fået doneret en traktor
Sørensen og Lynggaard og Case IH-importør har doneret en rigtig klassisk IH 844 fra 1980’erne med overraskende få timer på klokken til den nye Læserens Traktor.

Case IH-forhandleren Sørensen og Lynggaard A/S i Viborg og Case IH importøren CNH Industrial Danmark A/S er gået sammen og har doneret den nye Læserens Traktor 2.0 til vores traktormagasin TraktorTechs læsere i form af en herlig IH 844-S.

Efter tre måneder med et til-salg skilt har de nemlig valgt at støtte sagen med et kæmpesponsorat i form af traktoren.

Sælger Aksel Pedersen, Sørensen og Lynggard, er begejstret for at levere traktoren til projektet.

»Vi er selv traktornørder hos os, og det her lægger op til traktornørder. Det er mega sjovt og fedt, at der er nogle, som brænder for sådan nogle ting som det her«, siger han.

Han betegner traktoren som værende i fin stand, når man tager i betragtning, at den er fra engang i starten af 1980’erne – og afslører, at man kan gå ud og starte 85-hk-traktoren på stedet.

Hvad forventer du, der kommer til at ske med den?

»Jeg forventer en rigtig flot og opsigtsvækkende traktor, som vil få både gamle og unge til at spærre øjnene op. Det er sådan en traktor, som de lidt ældre kommer hen og siger, at de kan huske, der blev kørt i«.

Marketingschef for Case IH, Morten Nørtøft Jørgensen CNH Industrial Danmark A/S, har mange gode minder fra præcis selvsamme model.

»IH 844 var en model, som blev produceret gennem mange år, og som der blev solgt rigtig mange af, og derfor har rigtig mange stiftet bekendtskab med den. For mit eget vedkommende husker jeg IH 844S fra min barndom, hvor naboen havde to af dem, som jeg fik lov at køre med i og senere kørte selv,« fortæller han og kalder det for et sjovt og interessant projekt.

»Med den historik, der er omkring Case IH, som jo i 2017 fejrede 175 år – både internationalt og i Danmark, så ser jeg det som en helt naturlig ting, at det er en IH, som er Læsernes Traktor.«

Donationen kom i stand kort før TraktorTechs deadline. Næste step er så at få den sendt til Erhvervsskolerne Aars, hvor et hold friske landbrugsmaskinmekanikere står klar til at give den en kærlig hånd.

Dansk Maskinhandlerforening står ligeledes klar med åbne arme til at vise den frem på Agromek i november på deres stand.

Vi takker for arbejdskraften og donationerne – men du kan også være med. Vi vil nemlig undervejs i projektet invitere læserne til at være med i projektet – og du er meget velkommen til at donere materialer og komme med forslag til traktorens udvikling.

Læs meget mere om traktoren og dens vej til Aars i næste udgave af TraktorTech.

Læs også i det nye TraktorTech

  • 18-årig lærling køber sin drømmetraktor Versatile 976 – og er gået i gang med stort projekt, hvor den skal føres tilbage til originalen, inden den skal sælges igen.
  • Vi har også et stort tema om smart farming, hvor vi bl.a. går i dybden med, hvor langt data er kommet i traktorernes verden – og hvordan traktorer og maskiner fremover bliver langt bedre til at snakke sammen.
  • Det er dog ikke alle, som er til højteknologiske maskiner. Mød gutterne fra Vestjysk Maskinfællesskab, som harver, sår, tromler og høster med ældgamle maskiner – og fast mødes en gang ugen i deres maskinfællesskab.
  • Snyd dig heller ikke for at kig inden i maskinhuset hos Knuthenborg Gods på Lolland, hvor kapacitet og faste rammer er nøgleordene for maskinparken, der i øvrigt er præget af bl.a. John Deere og Horsch.
  • Er du mere til de blå traktorer, så snyd dig ikke for et Flash Back tilbage 1980’erne og Ford 8830.

Og meget, meget andet...


Mangler du et abonnement? Så går ind på vores abonnement-tilmelding.

Du kan også købe magasinet hos en række kiosker og forhandlere over hele landet.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.