Landmænd får 148 millioner kroner ekstra til miljøteknologi
Fødevareminister Dan Jørgensen afsætter 148 mio. kroner ekstra til pulje, der kan søges af landmænd til miljøteknologi.

Fødevareminister Dan Jørgensen har afsat 148 mio. kr. til den såkaldte Miljøteknologipulje, hvor landmænd kan søge om tilskud til nye miljøvenlige stalde, hvis de selv lægger et beløb oveni. Det vil især komme svineproducenterne til gode.

»Svineproducenterne er i knæ i øjeblikket på grund af krisen i Rusland, og derfor trænger de til en ekstraordinær håndsrækning, fordi der er tale om en meget ekstraordinær situation,« siger Dan Jørgensen.

Det ekstra tilskud til puljen kommer som følge af, at der er kommet langt flere ansøgninger, end der oprindeligt var afsat penge til. I efteråret havde man afsat 200 mio. kroner til miljøteknologi, men der er kommet ansøgninger for næsten en halv mia. kroner.

»Det er dejligt, at vi har fået så mange ansøgninger fra landmænd, som tripper for at investere i en grøn, bæredygtig fremtid. Det viser en fantastisk tro på fremtiden, og det vil jeg gerne belønne, siger Dan Jørgensen.

Dermed ender den samlede miljøteknologipulje i efteråret på 348 mio. kr. 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.