Landmand til maskinstationer: - Opgaven er ikke at køre traktor

Maskinstationsarbejde skal opleves som stabilt, rettidigt, maskinerne skal være gode, og der skal foregå dialog og evaluering. Storlandmand formulerer sine krav til maskinstationerne under DM&E Vidensdage.

Hvert år køber landmændene serviceydelser fra de danske maskinstationer for i størrelsesordenen 2,7 milliarder kroner. Så måske er det også i orden at stille visse krav. Og netop de krav satte landmand Anders Nørgård, medejer af Nørgård Agro ord på under DM&E Vidensdage.

Anders Nørgård har noget at have det i - dyrker 510 ha græs og majs, har 900 årskøer, 830 årskvier og et stort biogasanlæg. Og han har siden 2020 haft en fast kontrakt med Skave Maskinstation, som laver alt bortset fra sprøjtning, gødning og vanding.

- Noget af det, som branchen kan blive bedre til er dialog og forventningsafstemning mellem kunde og maskinstation. Der må gerne foregå kundemøder med henblik på investeringer, samarbejde om teknologier og også gerne deltagelse i faglige debatter, sagde Anders Nørgård.

Anders Nørgård har også lavet et regulært katalog af krav til maskinstationer. Det går ud på, at aftaler skal holdes, at maskinstationen skal møde med velholdte og driftsikre maskiner, at opføre sig ordentligt og trafiksikkert, og medarbejderne skal indse, at opgaven ikke er at køre traktor, men at producere kvalitetsfødevarer.

- Dertil vil vi gerne se plantefaglig nysgerrighed, at maskinstationen er åben overfor investering i nye metoder og nye teknologier, at man har viden om smittebeskyttelse og at pris og kapacitet også er en faktor, sagde Anders Nørgård.

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.