Landmandspar køber maskinstation: "Muligheder som disse lander ikke på bordet hver dag"

Landmandsparret Grete og Leif Johansen fra Hygum overtager Thingstrup koncernen, der består af jordbrug, maskinstation, entreprenør- og slamsugerafdeling.

Med virkning fra 1. januar 2022 er Thingstrup koncernen solgt til et landmandspar fra Hygum.

Handlen omfatter alle forretningsområderne i Thingstrup koncernen, der består af maskinstation,
entreprenør- og slamsugerafdeling, samt en planteavlsvirksomhed inklusiv jorder og bygninger.

Det skriver familien, der fra nytår overtager maskinstationen, i en pressemeddelelse.

De nuværende ejere af Thingstrup koncernen er brødrene Anders og Peder Thingstrup, der i dag er henholdsvis 69 år og 71 år. Brødrene stiftede I/S Thingstrup i 1975 sammen med deres far Søren Thingstrup. Dengang var der to ansatte.

Siden er mange grene bygget på, arbejdsopgaverne blevet flere - og nu beskæftiger virksomheden 30 medarbejdere. Anders og Peder Thingstrup havde dog efterhånden et ønske om at få friske nye kræfter ind, der kunne videreføre virksomheden.

"Det har været et vigtigt punkt for os at finde den rette køber, som ønsker at fortsætte aktiviteterne i hele den samlede virksomhed. Vi er en familievirksomhed, og vi ønsker at det skal fortsætte sådan.
Jeg glæder mig over at have fundet en familie, som har viljen og kompetencerne til at videreføre mit og Peders livsværk", udtaler Anders Thingstrup.

Stor skridt for familielandbruget

Familien Johansen, der har opkøbt virksomheden besår af landmandsparret Grete og Leif Johansen samt deres fire voksne børn. De driver i dag et landbrug på Lemvig-egnen med 1.400 søer i en full-line produktion, samt 1.400 ha. planteavl.

Erhvervelsen af Thingstrup koncernen er et stort skridt for familielandbruget, som i en periode har været på udkig efter nye forretningsmuligheder.

"Det er en stor glæde, at have fået muligheden for at videreføre denne store veldrevne virksomhed. Muligheder som disse lander ikke på bordet hver dag, derfor valgte vi at kaste os ud i købet af denne solide om end store virksomhed. Vi er i gang med et generationsskifte med vore børn og derfor er vi ikke i tvivl om at tidspunktet og muligheden er den rette, da vores virksomhed tilføres mange nye ressourcer og vi står stærkt til at overtage virksomheden sammen", udtaler parret.

Emneord Top2

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.