Laveste traktorsalg i stort naboland i 20 år

Brexit, Covid-19 og dårligt vejr er blandt synderne.

Vi skal tyve år tilbage for at finde en mindre indregistrering af nye traktorer til de britiske landmænd.

Det skriver landbrugsmediet Farmers Weekly.

I alt blev der indregistreret 862 traktorer over 50 hk, oplyses det, mod 1.744 i april sidste år.

Et tilsvarende drop har vi ikke set i Danmark, hvor indregistreringerne i april kun var få procentpoint under niveauet sidste år.

Den store forskel på den anden side af Nordsøen kan dog delvist forklares med, at netop i april sidste år blev der indregistreret usædvanlig mange traktorer i det som kan forklares som at bygge til lager inden Brexit.

I april 2018 blev der til sammenligning indregistreret 1.100 traktorer.

Økonom Stephen Howarth fra Agricultural Engineers Association peger udover Brexit også på mindre forsyningsvanskeligheder fra traktorfabrikkerne pga. Covid-19 samt effekten af dårligt (og vådt!) vejr hen over efteråret og vinteren som bagvedliggende faktorer.

De britiske traktorsælgere kan dog trøste sig med en ting ifølge Farmers Weekly. De britiske bilsælgere har haft det endnu værre. Her faldt salget med hele 97 pct. i april!  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.