Ledelsen køber den blå Mertz ud

Johs. Mertz stopper som familieejet virksomhed efter, at direktør og økonomichef har købt tredje generation ud.

Familien Mertz slipper fremover ejerskabet af New Holland-forhandleren Johs. Mertz.

Tredje generation i familiefirmaet, Per Mertz, oplyser, at han har solgt firmaet videre til direktør Christian Holst og økonomichef Gert Klitgaard.

Førstnævnte havde i forvejen en aktiepost i firmaet, og nu kommer han altså til at dele ejerskabet med økonomichef Gert Klitgaard, der kom til virksomheden fra Vkst for nogle år siden.

”Da jeg overtog de første 10 pct. af aktierne i Johs. Mertz A/S tilbage i 2017, var det et drømmescenarie for mig. Det har altid været en drøm og et ønske at blive medejer af en landbrugsmaskinforretning, hvor der er højt til loftet og med gode udviklingsmuligheder”, lyder det bl.a. i en kommentar fra Christian Holst.

Gert Klitgaard udtaler, at tilbuddet om delejerskab i arbejdspladsen kom meget bag på ham efter tre år, hvor det har været en hård proces med at ændre på mange parametre for at optimere virksomheden.

”Efter mange overvejelser og drøftelser hjemme ved aftensmaden blev vi (min kone og jeg) enige om, at det måtte prøves af”, siger han.

Per Mertz udtaler, at han igennem mange år har vænnet sig til tanken om, at familievirksomheden en dag skulle sælges videre.

”Min farfar Johannes Mertz grundlagde jo firmaet i 1915 sammen med min farmor Irma Mertz. Min far

Jørgen Mertz tog over efter ham og jeg selv efter min far. Så det havde selvfølgelig været sjovt, hvis firmaet kunne være blevet i familien, men vores to døtre Christine og Anne har som henholdsvis revisor og sygeplejerske valgt andre løbebaner, og det har aldrig været meningen at ”presse” dem til at overtage Mertz”, siger han.

De nye ejere overtager et Johs. Mertz, som de i de senere år selv har stået i spidsen for at skære væsentlig til, så medarbejderskaren i dag tæller 65 ansatte fordelt på fem afdelinger på Lolland, Falster og Sjælland.

De seneste to år har budt på overskud på mellem to og fem mio. kr. før skat.   

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.