Lemken øger salget
Salget af de blå maskiner og redskaber gik godt i 2017. Lemken har noteret en fremgang på 11 procent.

Nu hvor alt er lagt sammen og lommeregneren lagt tilbage i skuffen, konstaterer man hos den tyske producent, Lemken, at man er kommet godt og grundigt igennem krisen i maskinbranchen. Lemken omsatte sidste år maskiner og redskaber for 360 millioner euro, svarende til en fremgang på 11 procent.

Salget udviklede sig ifølge Lemken, der eksporterer 77 procent af produkterne, særligt godt i Østeuropa, men faktisk var der salgsfremgang på næsten alle markeder. Salget var særligt flot i Rusland og Ukraine, men også USA og Canada trak opad i det samlede billede, mens der også var fremgang i lande som Tjekkiet, Ungarn og Polen. Mindre godt så det ud i Frankrig. Efterspørgslen i Rusland betyder, at Lemken overvejer at etablere en russisk fabrik.

Producenten oplevede fremgang inden for alle maskintyper, men fremgangen var dog mest markant inden for plove og kompakte discharver, men også salget af såmaskiner og sprøjter gik godt.

Lemken havde ved årsskiftet 1.470 ansatte, og i år er der planer om at udvide med yderligere 60.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.