Lemken droppede sprøjterne – og nu er der sving i hollandsk specialafdeling

Redskabsproducenten droppede et stort hjørne af markedet til fordel for specialmaskiner, hvor der arbejdes med kunstig intelligens.

Lemken stod og viste nye sprøjter frem på seneste Agritechnica.

Få måneder senere droppede den tyske redskabsproducenten alligevel denne del af produktprogrammet. Bekæmpelse af ukrudt har redskabsproducenten dog ikke droppet. Det hollandske datterselskab Steketee er kendt for sine løsninger indenfor højteknologisk, mekanisk ukrudtsbekæmpelse, og det område rykker stærkt i de her år, hvor teknologien til genkendelse af planter bliver stadigt mere avanceret.

Helt aktuelt lyder det fra Steketee, at man netop nu arbejder på at udvikle maskiner, der med kunstig intelligens kan genkende planterne.

Udviklingsfolkene ser ud til at få en hjælpende hånd fra salgsafdelingen.  

Således kan Lemken melde om 30 pct. salgsfremgang fra Steketee’s maskiner i det forgangne år, selvom corona i perioder gjorde betingelserne vanskelige for maskinproducenten.

Stærk efterspørgsel efter radrensere og båndsprøjter er stor i kampen for at reducere bruge af pestiicider, lyder det fra Steketees direktør Iljan Schouten i en kommentar, der også oplyser, at kunderne i stigende grad ønsker bredere og mere effektive maskiner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.