Let sejl-skærebord med 30, 35 eller 40 fod prøvekørt på Sydsjælland
FMR Maskiner har under denne høst haft et særligt tysk sejl-skærebord ude og køre de første brugstest i Danmark.

Det er den tyske producent Geringhoffs TruFlex Razor, som bl.a. har kørt på marker i det sydsjællandske, oplyser FMR Maskiner i en pressemeddelelse.

Skærebordet leveres fra 30 og op til 40 fod, og det er den helt store model, som har prøvet sig på danske marker. En særlig feature er, at bordet er delt op i tre sektioner, så det lettere kan følge marken.

 

 

”Vi har f.eks. høstet en meget lav hvidkløver direkte på rod og også engrapgræs. Begge afgrøder var umiddelbart vanskelige at gå til, men skærebordene klarede opgaverne til alles store tilfredshed”, lyder det fra Henrik Rasmussen fra FMR Maskiner.

 

Blandt hans salgsargumenter er lavt spild af afgrøderne og opdelingen af skærebordet i sektioner.

”Skærebordet laver et godt arbejde og sørger for, at hele afgrøden og alle dens frø leveres til tærskeværket, som så løser resten af opgaven”, siger han i pressemeddelelsen.

Case IH satser på øget automatisering med nye 250-modellerMaskiner Fredag 27. juli 2018 · 12:00

FMR Maskiner håber med skærebordet, at man i stigende grad kan kile sig ind hos købere af de store mærkers mejetærskere, som i stedet vil have leveret et skærebord fra en ekstern leverandør.

 

3-delt skærebord og rigle men 2-delt kniv

Skærebordet på TruFlex Razor og riglen er som sagt tredelt, mens kniven er todelt.

De tre led kan bevæge sig +/- 5 grader i forhold til hinanden, og hver sektion har sine egne sensorer til at optimere evnen til at følge jorden, oplyses det.

Skærebordene fra Geringhoff kan også leveres med lufttryk, som løfter afgrøderne op og ind på skærebordet.

 

Lufttrykket kommer fra en blæser bag skærebordet, og blæses op lige bag skærebordets knive, hvor den skal sikre, at afgrøderne og alle frøene føres sikkert mod mejetærskerens tærskeværk.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.