Lille mængde og med minimal afdrift

Hardi stiller op på Agromek med det nye Hardi PulseSystem, hvor man kan begrænse tildelingen med op til 90 procent i forhold til at dosere på hele arealet.

For en moderne marksprøjte handler det om afsætte mindst mulig kemi og kun dér, hvor det er nødvendigt - og med minimal afdrift. Ved at kombinere to teknologier til reduktion af afdrift har Hardi nu udviklet et applikationssystem, som angiveligt har potentiale til at levere minimal mængde pesticid og afdrift.

Hardi har tilpasset det nye PulseSystem til Twin Force bomsystemet, og det vil på dette års Agromek blive vist på Hardis nye intelligente Aeon trailersprøjte.

Få enheder i 2023

- Hardi PulseSystem har kørt test i løbet af det seneste år med både Navigator og Aeon sprøjter. Med de positive tilbagemeldinger vi har fået, er vi nu klar til at tilbyde systemet til kunderne næste år, siger Peter Dahl fra Hardi og tilføjer, at PulseSystem leveres til den konventionelle Delta Force bom på Aeon og Navigator samt Twin bommen på Aeon.

Ved at åbne og lukke dyserne kan Hardi PulseSystem holde dyserne åbne 30-100 procent ved samme tryk og samtidig sikre, at dråbestørrelsen og sprøjtekvaliteten ikke påvirkes. Derfor kan den samme dyse anvendes ved flere forskellige kørehastigheder. Samtidig minimeres afdriften, mens flowhastigheden optimeres, da den valgte dråbestørrelse kan opretholdes, i modsætning til et konventionelt system, hvor der vil opstå mere afdrift, jo mere væske man forsøger at presse gennem dyserne.

- Systemet med de pulserende dyser i kombination med Twin systemet er et vigtigt skridt fremad i kontrollen med, hvor pesticiderne udbringes, siger Peter Dahl.

Kurvekontrol

Takket være CurveControl-funktionen spares der yderligere kemikalier, og miljøpåvirkningen reduceres på marker med mange kurver eller ved sprøjtning omkring vindmølletårne eller remiser. Her udbringes et minimum af sprøjtevæske på indersiden af kurven og fuld flow, hvor bommen bevæges hurtigt, yderst på bommen. Det forhindrer automatisk over- og underdosering.

Desuden fungerer PulseSystem med enkeldyse on/off ved en 36 meter bom og styring af dyser på enkeltdyseniveau.

Systemet kan også eftermonteres på nyere Hardi-sprøjter.

Emneord Agromek 2022

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.