LMO stiller skarpt på optimal pløjning
Får du det optimale ud af din pløjning? Og er din plov og traktor indstillet korrekt? Verdensmester i pløjning, Jens Iversen, går i front, når LMO gennem en række kurser hjælper landmænd med at optimere deres pløjning.

Pløjning er lidt af en kunst. I hvert fald hvis det skal gøres optimalt. I takt med at både traktorer og plove er blevet større, er arbejdet med at pløje også blevet mere vanskeligt.

Derfor arrangerer LMO en række pløjekurser i oktober og november, der blandt andet skal sikre, at landmændene lærer at indstille deres plov og traktor optimalt.

»Efterhånden som traktor og plov er blevet større, er indstillingen af dem blevet tilsvarede sværere. Vi oplever, at landmændene ikke får det gjort, fordi det er lidt for svært for dem. Derfor er det vigtigt at få dem vejledt i, hvordan redskaberne skal indstilles,« siger Lars Gammelvind, planteavlskonsulent hos LMO.

Optimalt udbytte i marken

Pløjekurserne afholdes i samarbejde med den tidligere verdensmester i pløjning Jens Iversen fra Ploveksperten ApS. Og kurserne tager udgangspunkt i den enkelte deltagende landmand, idet der er mulighed for, at deltagerne selv kan medbringe egen traktor og plov.

»Det er rigtig vigtigt få indstillet sin plov og traktor rigtigt, så de to enheder passer sammen. Først der opnår man den bedste kvalitet af arbejdet, lige som det i sidste ende jo afgørende for et godt udbytte i marken«, påpeger Lars Gammelvind.

LMO afholder i alt seks pløjekurser fra 30. oktober frem til 6. november. Mere information og tilmelding sker hos LMO.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.