Betalt indhold af Danske Indkøbsforeninger

Lokale Indkøbsforeninger er en pålidelig partner ved maskinkøb

- Det virker og er mere gennemskueligt. Der er ingen skjulte omkostninger. Sådan siger Søren Peter Funder fra Wihelmsminde ved Hobro, der siden 2014 har købt 7 maskiner til bedriften, med hjælp fra sin lokale indkøbsforening.

Og han er ikke alene. De sidste 10 år har omkring 2.700 danskere i landdistrikterne fået lån til alle typer af maskiner fra en lokal afdeling af Danske Indkøbsforeninger. 

Indkøbsforeningernes formål er at finansiere medlemmernes indkøb af maskiner og redskaber. Lånets størrelse kan gå fra 10.000 kr. og op til 1 million kr. Hvis der er flere medlemmer, der går sammen, kan de låne op til 1 million kr. pr. medlem. Indkøbsforeningerne låner ud til landmænd og virksomheder, der har sit virke i landdistrikterne, og medlemmerne bestemmer selv hvilket produkt, de ønsker at købe.

Finansiering igennem Danske Indkøbsforeninger er et alternativ til lån i banken eller leasing. Danske Indkøbsforeninger tilbyder gennemskuelighed, minimale omkostninger samt hurtig etablering af lånet. De 14 lokale indkøbsforeninger er spredt rundt i landet, således at der er en nær dig, hvor end du befinder dig.

Hvem kan få finansieret maskiner?

Det kan eksempelvis være tømrere, entreprenører, smedevirksomheder eller andre håndværkere og erhvervsdrivende, der har brug for større maskiner. Låntager bestemmer selv hvilket produkt, denne ønsker at købe. Hvad end du har brug for at låne til en traktor, plov, såmaskine, plæneklipper, læsere, mini-læsere eller andre landbrugsmaskiner, så kan Danske Indkøbsforeningerne hjælpe. 

Søren Funder hørte første gang om en indkøbsforening via hans kalverådgiver, der selv var kunde. Ifølge ham varierer det meget hvor mange, der faktisk kender til muligheden for at optage lån på denne måde, men han anbefaler alle at høre, hvad den lokale indkøbsforening kan tilbyde:
- Det vil altid være en fordel at høre dem ad. De er et lige så godt alternativ som leasing – dog mere gennemskuelige.


Søren Peter Funder fra Wihelmsminde ved Hobro, har siden 2014 købt 7 maskiner til bedriften med hjælp fra sin lokale indkøbsforening.

Hvordan foregår ansøgning om finansiering?

Ansøgning om finansiering i indkøbsforeninger sker ved henvendelse til den lokale indkøbsforening, se kontaktinformation på din lokale forening her. Er du i tvivl om hvilken lokal indkøbsforening du skal kontakte, så kan du udfylde Danske Indkøbsforeninger kontaktformular her

Efter henvendelse aftales et møde hos maskinhandleren, med henblik på at få en kontrakt på plads. Kontrakten oprettes, og så snart den er er godkendt, og når udbetalingen er modtaget, kan maskinen afhentes. 

Joachim Andersen fra Fuglsøgård ved Ørum, er endnu en landmand, der via Danske Indkøbsforeninger har fået lån til en ny fodervogn, en mini-læsser og en ny plov. 

- Fordelen ved Indkøbsforeningen er, at det er nemt, det er billigt, det er hurtigt og der er ingen ubehagelige overraskelser bagefter, udtaler han. 

Tag kontakt til din lokale indkøbsforening i dag for at høre nærmere.
www.danskeindkobsforeninger.dk

Faktaboks

Finansiering med Danske Indkøbsforeninger

  • Typisk ligger renten mellem 2,5-5,0%. Nogle foreninger har også variabel rente.
  • Lånet løber typisk fra 2-8 år alt efter nedslidning af maskinen.

Vejledende beregning

Du kan selv lave en vejledende beregning over et lån i Indkøbsforeningen, og få et indblik i vilkårene. Det er muligt at lave en låneberegning i excel her. Det er muligt at ændre i både renten og beløb, så det giver et vejledende indblik i forholdene. Der er forskelle på foreningernes vilkår og rentevilkår, og det er derfor vigtigt at understrege, at dette er et vejledende regneark.

Emneord sponsoreret, Danske Indkøbsforeninger, Lokale Indkøbsforeninger, finansiering af maskiner, ansøgning om finansiering

Betalt indhold af Danske Indkøbsforeninger

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.