Lokalmedie: Naboer raser over nedrivningen af Dronningborgs mejetærskerfabrik

Mejetærskerfabrikken skal være boligområde, men måden der bliver taget afsked på, vækker opsigt.

I øjeblikket er den gamle mejetærskerfabrik i Randers, hvor den store danske produktion af Dronningborgs mejetærskere foregik, godt i gang til at blive omdannet til et boligområde.

Men måden nedrivningen sker på bekymrer og frustrerer naboerne, lyder det nu fra TV2 Østjylland.

Der er ikke styr på håndteringen af de asbestholdige eternittage, lyder kritikken.

”Jeg er ikke utilfreds med, at de tomme bygninger bliver revet ned, og jeg får nogle nye gode naboer. Men det er måden og håndteringen af hele projektet og især asbesten, som bekymrer mig”, siger en af naboerne til den gamle maskinfabrik, Jacob Fihl-Jensen, til mediet.

Naboen oplyser endvidere, at der er blevet placeret flere bunker med smadret eternittag på hans grund.

Ifølge TV2 Østjylland har Arbejdstilsynet givet strakspåbud den 18. februar, hvor firmaet bag nedrivningen, Nordjysk Nedbrydning, og dets underleverandører blev beordret til at stoppe nedrivningen.

- To åbne containere var fyldt med asbestholdige bølgeeternit, der var knækket i tusindvis af små stykker, stod der blandt andet i begrundelsen for påbuddet ifølge mediet.

TV2 Østjylland skriver, at man har været i kontakt med Nordjysk Nedbrydning, der står for nedrivningen. Firmaet har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.