Mandag morgenpost: Afgørelse på vej efter forhandlerkonkurs – vi sidder fast i mudderet – og kom med Semler i marken tirsdag

Mandagens morgenpost skrives, mens mørket og det fugtige vejr stadig hænger over os. Det samme gør spændingen om udfaldet i Randers.

God mandag morgen!

 

Efter den første uge med vores nye online-avis LandbrugsAvisen Maskiner er vi i gang igen.

Og som I vil se fremover, så skriver jeg her ugen i gang med en ugentlig mandag morgenpost, der kigger fremad i ugen - og skuer lidt tilbage på de seneste dages begivenheder.  

Mandagens første ord skrives, mens mørket og det fugtige vejr stadig hænger over os. Det samme gør spændingen om udfaldet i Randers. Jeg tænker naturligvis på skæbnen for Agco-forhandleren Jysk Maskincenter.  

Det nu er nu mere end en uge siden, at virksomheden gik konkurs, da ejerne selv kastede håndklædet i ringen.  

Dermed er det sandsynligvis også i denne uge, at vi hører om en fremtidsrettet løsning, hvis det skal være. Og det tror jeg på! I hvert fald lader kuratoren i øjeblikket virksomheden køre videre i et mindre omfang, mens der bliver arbejdet i kulissen. Læs i øvrigt sidste uges meget læste historie om spillet i Randers, hvor flere store maskinhandlere melder sig ud af spillet Jysk Maskincenter, mens en større Agco-forhandler ikke kommenterer på, om de er interesserede eller ej…

 

Vi sidder fast i mudderet!

Det er næppe gået nogen forbi, at der er vådt og umuligt føre i markerne rundt omkring. Jeg fik en sms torsdag fra min faster og onkel fra Skellingsted hjemme på Vestsjælland. Her har dagligdagen længe budt på fastkørsler, og det holder fortsat hårdt med at få sået det sidste. Opslidende!  

Ikke langt derfra – i området omkring Høng - holder Gangergårdens Maskinstation til. Indehaver Joakim Gangergaaard fortalte fredag til min kollega, at maskinstationen kører fast hver eneste dag.

”Det kniber med, at vi kan nå at få snittet majsen, inden den bliver for moden. Vi ligger normalt på 40 hektar om dagen, men lige nu er vi omkring de 25-30”.

 

Fredag eftermiddag gik maskinstationsfolkene i DM&E ud med en nyhed, hvor de maner til besindighed blandt frustrerede landmænd, når maskinstationerne igen bliver forsinkede på grund af de dårlige forhold. 

Godt budskab fra maskinstationerne – vi ved, at I kæmper hårdt derude sammen med landmændene. Heldigvis er der også overraskende positive historier fra mudderet. I weekenden fortalte Skave Maskinstation ved Holstebro til det lokale dagblad, at majshøsten midt i det elendige vejr faktisk er gået bedre end forventet.    

”Vi har haft 900 hektar med majs, og der er 20 hektar, der står endnu, fordi vi ikke kan køre der. Dem håber vi at tage senere. Så det er bestemt gået bedre, end vi havde frygtet, da vi gik i gang”, lød det fra Poul Meldgaard fra maskinstationen.

Kom med i marken i Mariager i morgen

En af denne uges store maskinbegivenheder bliver Semler Agros store markdemo i Mariager i morgen på Vindbylund, Hemvej 21 fra kl. 10 til 15.
Her kan du bla. se en danmarkspremiere af Väderstad Carrier 1225 og en række John Deere traktorer og Väderstad redskaber i aktion. Semlers demo-karavane når i øvrigt frem til Fredericia på torsdag.  

 

Gå ikke glip af vores mest læste historier fra sidste uge:

 

Nu er der fundet navn til MF’s nye jyske storforhandler

Store spillere afviser at købe op i konkursbo i Randers

Her er manden, som håber på den koldeste vinter i 120 år

Ingen ville købe konkursramt maskinstation: Er nu solgt bid for bid

Maskinimportør fik stor millionfremgang – hjælp til gælden i banken

Video: Den fedeste julegave - Lego der presser rigtige høballer

 

Ha’ en fortsat god mandag – og god uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen, LandbrugsAvisen Maskiner

 

PS: Vi arbejder videre på at forsyne dig med gode nyheder og spændende indslag i løbet af ugen. Har du gode forslag, tips eller indfald til vores næste historier, så er du meget velkommen til at kontakte mig på cjj@landbrugsavisen.dk eller mobil 40283032.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.