Manden bag landbrugs-start up: Nu får vi noget kapital, vi skal sætte ild i
Grainit og iværksætteren Ivan Baadsgaard får tilført kapital fra to danske grovvareselskaber.

Det har længe været kendt, at landbrugs-start up’en Grainit med den kendte iværksætter og It-specialist Ivan Baadsgaard var på jagt efter mere kapital til offensiv til virksomhedens landbrugs-app.

Nu står det klart, at der er penge fra kræfter i dansk landbrug på vej til virksomheden.  

Danish Agro og Vestjyllands Andel køber nemlig henholdsvis 5-10 pct. og 15 pct. af Grainit, fremgår det af CVR-registret og siden bekræftet af en historie på Danish Agros hjemmeside.

Ivan Baadsgaard fortsætter som hovedaktionær via sit firma Farmtech Innovation ligesom landmand Michael Bundgaard også fortsætter i aktionærkredsen.

”Det er super spædende. Jeg glæder mig over, at jeg både har Vestjyllands Andel og Danish Agro med. Det giver en god forankring til dansk landbrug og spændende vinkel ud til de markeder, de arbejder på. De har nogle kompetencer, som vi kan bruge. Det er fedt for vores ende af skalaen, at der er nogen i den skala”, siger Ivan Baadsgaard til LandbrugsAvisen, der selv er den primære arbejdskraft i udviklingen af lagerstyringsapp’en, der primært bruges til at holde styr på kornmængderne på en landbrugsbedrift, men også kan bruges på en række andre områder til lager-logistik.

Skal I så udvide forretningen?

 ”Vi får noget kapital ind, som vi skal prøve at sætte ild til, og vi skal blive mandet op. Jeg har levet dag og nat med det her i noget tid, så det bliver godt at blive flere og ikke mindst at få noget sparring til min virksomhed. Perspektiverne er kæmpe store. Det er godt”, siger han og uden at kommentere på størrelsen af kapitalindskuddet fra de nye medejere erklærer han sig tilfreds.

”Det ser stort nok til, at jeg sætter pris på det”, lyder det med et smil.  

I øjeblikket er lagerstyringen fra Grainit primært i brug hos danske landmand, men er allerede ude hos de første landbrug i udlandet. I år har systemet ifølge Ivan Baadsgaard håndteret mere end 600.000 ton korn i Danmark, altså en pæn andel af den samlede danske kornhøst, der forventes at lande på små 10 mio. ton.

Danish Agro og Vestjyllands Andel har et fokus omkring vores del af Europa. Betyder det her så en ændring i dine ambitioner om at gå ud i hele verden med produktet?

”Missionen er der ikke ændret ved. Det her giver muligheden for at sætte tempo under. Det er også et ønske og nu gælder det om at udnytte momentum.  Opgaverne er ikke blevet mindre. Det er nok den største udfordring, jeg nogensinde har haft”, siger han.

Store ambitioner

LandbrugsAvisen havde for nylig et større portrætinterview med Ivan Baadsgaard, hvor du kan læse mere om hans ambitioner – og hans fortid som iværksætter helt tilbage til dengang han satte Farmer Dating i søen og siden har leveret en række it-løsninger med landbruget som målgruppen.

Ugens profil: Når Ivan skal tænke stort, så rejser han til Sillicon Valley

 

Faktaboks

Bag om Grainit

  • Grainit er et lagerstyrings-system, der gør det muligt at styre lagre af f.eks. korn, planteværn og gødning.
  • Systemet registrerer ind- og udkøring af læs ved enkelte klik på telefonen.
  • Selskabet blev stiftet i 2016.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.