Mangeårigt samarbejde mellem Danish Agro og John Deere ophører
Danish Agro-selskabs distribution og salg i Finland løber ud næste forår.

Da grovvarekoncernen Danish Agro i 2012 opkøbte Finlands største grovvarevirksomhed, så overtog den danske koncern også en større maskinhandel i Finland med John Deere i porteføljen.

Siden dengang har Danish Agro været at regne som en større John Deere-handler med ene-forhandlingen for hele Finland. Men til foråret er det slut.

I en pressemeddelelse udsendt onsdag eftermiddag oplyser Danish Agro, at aftalen mellem datterselskabet Hankkija og John Deere udløber i maj 2020.

”Danish Agro koncernen ønsker at bygge stærke fremtidige partnerskaber op med maskinproducenter, og er kommet langt i denne proces de sidste tre år. Beslutningen i Finland påvirker ikke Danish Agros langsigtede strategier”, skriver Danish Agro.

Det har længe været kendt, at Danish Agro sideløbende har bygget sig stadigt større op som importør og forhandler af Claas.

I pressemeddelelsen oplyser Danish Agro ikke nærmere om fremtidsplanerne i Finland udover, at man stadig sælger John Deere frem til aftalens ophør og vil større kunderne med service og reservedele – og at Finland stadig har høj prioritet i Danish Agros maskinstrategi.  

”Maskinhandel, reservedele og servicehåndtering vil fortsat være et kerneforretningsområde for Danish Agro koncernen i Finland. Beslutninger omkring fremtidig maskinstruktur i Finland vil blive kommunikeret senere”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.