Mange maskinproducenter må stoppe op i produktionen

Halvdelen af de europæiske maskinproducenter forventer, at de må udsætte produktion i de kommende uger.

Leveringskrisen fortsætter og fortsætter.

Op mod halvdelen af de europæiske maskinproducenter forventer, at de i de kommende uger må have midlertidige stop i produktionen på grund af mangel på komponenter.

Sådan lyder det i en fersk måling af temperaturen, som deres egen europæiske brancheorganisation Cema foretager løbende hver måned.

I en frisk analyse for april peges der igen på prisstigninger og mangel på dele som aktuelle hovedudfordringer for branchen lige nu.

Er alt så sort, når man producerer landbrugsmaskiner lige nu?

- Nej. Maskinproducenterne kommer fra et særdeles stærkt 2021, hvor traktormarkedet generelt har været stærkt i Europa, og hvor der også blev produceret og solgt langt flere jordbrugsmaskiner end i de foregående år. I deres nuværende vurdering af markedet er man stadig lidt til den positive side, og mange maskinproducenter forventer at holde omsætningen intakt med gode ordrebøger fra starten af året.

Til gengæld begynder op mod halvdelen af virksomhederne at forvente, at deres ordrebøger vil falde igen i løbet af de kommende seks måneder, selv om det siges, at forhandlerlagre af maskiner er godt tømt ud, og brugtmarkederne også er mere tømte for maskiner end normalt.

I juni 2021 så producenterne med en score af fremtiden på 80 ud af et index fra plus 100 til minus 100 ind i det bedste marked i ti år. Nu er man omkring plus 20.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.