Maskinboom breder sig: - Vi har ikke haft så lille et lager på brugte traktorer de sidste otte år

Der bliver hurtigere solgt brugte maskiner i Danmark og flyttet maskiner ud på markederne, lyder det fra flere markedsaktører.

Store lagre af brugte maskiner og en fastfrossen handel på grund af corona ligger ikke fjernt, når vi taler handel med brugte landbrugsmaskiner.

Men i øjeblikket er der en klar trend efter stor efterspørgsel på maskiner i ind- og udland - og det smitter også af på brugtmarkedet, beretter flere markedsaktører til LandbrugsAvisen.

Hos Danish Agros største danske maskinforretning, Traktor & Høst, uddyber direktør Henrik Thomsen udviklingen.

»Jeg tør faktisk godt sige, at det ser bedre og bedre ud nu. De udenlandske opkøbere har været ude af markedet, men nu er der kommet en positiv udvikling efter den første corona-tid, hvor det lukker op igen, og markederne i Østeuropa har fået solgt ud«, siger han og mener, at et stærkt marked for nye maskiner også smitter af.

»Vi har lige haft en kunde, som har købt en ny maskine af andet fabrikat, som han ikke kunne få leveret, og så har han købt brugt. Der vil være nogle som køber nyere brugt, fordi der kan være leveringstider på op til 8-9 måneder på nogle maskiner«, siger han.

Billedet genkendes også hos Semler og Agco-forhandleren Karl Mertz.

»Det er både nationalt og internationalt, at vi oplever stor fremgang. Omsætningen i de første fem måneder er øget med 40 pct. Det er klart, at de gældende leveringssituationer med lang leveringstid på nye maskiner i markedet gør, at der er nogle, som mangler maskiner. Det betyder noget, men også det, at vi mærker en optimisme i markedet. Nye, gode brugte maskiner, det er attraktivt«, siger chef for Semlers brugtcenter Rasmus Thing.

Hos Karl Mertz skal direktør Anders Hansen langt tilbage i bøgerne for at finde et mindre lager af brugte traktorer.

»Jeg kan egentlig ikke sige, hvad der gør det, men vi har ikke haft så lille et lager på brugte traktorer de sidste otte år«.

Hos formidleren af brugtannoncer, Mascus Danmark, noterer landechef Brian Tange også en øget efterspørgsel på brugte maskiner.

»Vi ser, at antallet af købshenvendelser er steget med en femtedel i forhold til samme tidspunkt sidste forår«, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.