Maskindynasti: Vi tager kampen op mod de professionelle investorer

Unge sønner får stor ejerpost hos landets største Case IH-forhandler.

Maskinhandler Palle Kjærsgaards sønner Søren og Simon Kjærsgaard har netop overtaget 75 procent af aktierne i familieselskabet SDK Holding, meddeler maskinforretningen S.D. Kjærsgaard i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelelsen kommenterer selskabet også på udviklingen i branchen, og den skærpede konkurrencesituation, som familievirksomheden deltager i.

- De seneste år har vi været vidne til professionelle investorers opkøb af traditionsrige familievirksomheder. Ejerne af S.D. Kjærsgaard ønsker at konkurrere med de professionelle investorer, og deltage i den forventede konsolidering af vores industri, lyder det bl.a. i meddelelsen underskrevet af Palle Kjærsgaard selv.

Han fortsætter selv for bordenden i selskabet som adm. direktør, og vil fortsat af have de bestemmende aktier, men kalder overdragelsen af aktierne for første skridt i et generationsskifte til fjerde generation i selskabet.

Faktaboks

Biler og traktorer

Historien bag maskinforretningen S.D. Kjærsgaard går tilbage til 1930, hvor Søren Dengsø Kjærsgaard etablerede Frejlev Auto- og Maskinværksted i Frejlev lidt udenfor Aalborg.

I 1982 blev tingene splittet op i en bilforretning og en maskinforretning. Begge hedder S.D. Kjærsgaard - dog med et tydeligt SDK Biler på bildelen. Efter anden generation fulgte tredje generation, Palle Kjærsgaard, der igen har indledt et generationsskifte med sine sønner Søren og Simon Kjærsgaard, der dermed bliver fjerde generation indenfor landbrugsmaskiner.  Palle Kjærsgaards fætter Poul driver iøvrigt bilforretningen SDK Biler, som forhandler Toyota nord og syd for Limfjorden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.