Maskinfabrik var klar til stort comeback: Nu er halvdelen sendt hjem

Dansk producent af el-trucks skulle vendte bøtten i 2020. Den plan hænger i en tynd tråd.

I slutningen af februar havde A. Flensborg fra Herning stort åbent hus. Pænt fremmøde og mange ordrer i bogen.

For maskinfabrikken, der samtidig er forhandler af maskiner til bl.a. landmænd og aktører i have/park-segmentet, var det tiltrængt med et godt første kvartal efter et 2019, hvor ekstraordinære omkostninger til omstilling af virksomheden bidrog til et minus på knap tre mio. kr. på driftsresultatet.

Få uger senere vendte verden op og ned, da Mette Frederiksen i midten af marts holdt sin berømte tale, hvorefter skoler og en lang række arbejdspladser blev lukket ned. A. Flensborg blev øjeblikkelig ramt.

”Budgettet sagde, at det skulle have været rigtig godt, og vi var kommet fornuftigt fra start. Men det var næsten fra dag 1, at mange private og offentlige virksomheder var vanskelige at få fat i. Det offentlige sendte revl og krat hjem. Alle aftaler blev udskudt. Der tog vi beslutningen at sende folk hjem”, siger direktør Bjarne Sørensen og oplyser, at alle ansatte, som arbejder med trucks blev sendt hjem ligesom, der blev nedbemandet i butikken.

I alt blev næsten hver næsten hver anden sendt hjem med hjemsendelsen af ca. 15 ansatte.

”Det var klart, at det var lige på og hårdt”, fortæller han.

I de senere år er virksomheden drejet mere og mere væk fra salg af maskiner til landbruget til levering af trucks til mange andre segmenter og salg og servicering af maskiner til kunder i have- og park-segmenterne såsom kommuner, kirkegårde, boligselskaber med flere.

I denne situation er direktøren meget glad for, at man stadig har landbrugskunder i porteføljen og har flere forskellige segmenter at servicere.  

”Landbrugsområdet er et af de steder, hvor der er nogle ting i gang ligesom hos anlægsgartnerne. Men ellers er det et område, som vi flytter fokus fra, da vi specialiserer os i en anden retning”, siger han og peger på, at virksomheden hverken har traktorer eller mejetærskere på programmet.  

Hvordan 2020 vil udarte sig, kan han ikke vurdere på nuværende tidspunkt. 8. juli udløber lønkompensationen fra regeringen, og så er alle mand tilbage igen – inklusive produtionsfolkene, der producerer ca. 100 el-trucks om året. Men der skal meget gerne komme gang i hjulene hurtigst muligt.   

”Vi prøver at holde skruen i vandet. Det er meget, meget anderledes situation, end vi havde regnet. Det er både godt og ondt at være bredt funderet. Havde vi kun haft trucks, så havde vi skullet sende alle mand hjem”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.