Maskinforretning er tæt på de lokale - og har pipeline til USA

Ud over at være fleksible og nærværende over for egnens kunder finder man hos Grønning Smede- og Maskinforretning tid til at vende blikket udad og sætte en nicheproduktion i gang i USA.

Man skal ikke tage fejl af Grønning Smede- og Maskinforretning i den lille by, Grønning, nær Roslev på Salling. Nok er det en lokal maskinforretning, der først og fremmest går op i at servicere egnens kunder på bedste vis. Men det er også en forretning, der har udsyn, og som inden længe får de første knusere hjem fra USA - og produktionen af dem har forretningen endda selv sat i værk.

Peter Mejlhede, indehaver af Grønning Smede- og Maskinforretning, forklarer, at mange af egnens kunder er pressede.

»Mælkepriserne og kornpriserne er i bund, så der er ikke megen investeringslyst rundt omkring, og derfor kan det være en god idé at finde en niche som supplement,« siger Peter Mejlhede og fortæller om det seneste tiltag, produktion af en knuser ved navn i-Grinde i USA. Det er en knuser til bl.a. halm, møg, roer og majs. Peter Mejlhede er overbevist om, at der er et marked for den, da mange biogasanlæg gerne vil have leverancerne knust, inden de får dem.

»Vi får den første prototype hertil her i juni, og vi forventer os meget af den. Det er en maskine, der kan meget mere, end hvad der ellers findes på markedet. Den har rigtig mange features og har en nem betjening,« siger Peter Mejlhede og fortæller, at det hele egentlig kom i stand ved et tilfælde. Peter Mejlhede har en god kontakt i USA, som på et tidspunkt, hvor han bare ville købe en knuser i USA foreslog, at man derovre fik sat en produktion af en ny type knuser i gang til den lille danske virksomhed.

Langt omkring

Også på andre områder skiller Grønning Smede- og Maskinforretning sig lidt ud. Eksempelvis har maskinforretningen tre servicebiler kørende, hvilket er mange for en maskinforretning af den størrelse.

»Vi kommer rigtig langt omkring. Thyborøn, Lemvig - og i dag har vi en mand i Nørre Snede for at kigge på en JF fuldfodervogn. Vores kunder bliver større og større og ligger længere og længere væk. Vi vil gerne være hurtige og fleksible og løse problemerne ude hos kunderne. Uden dem er vi ingenting,« siger Peter Mejlhede og fortæller, at der i området er en nogenlunde ligelig fordeling mellem svineavlere, kvægavlere og planteavlere.

Krone giver kunder

Når det gælder mærker, sagde forretningen for to år siden farvel til Deutz-Fahr og goddag til Massey Ferguson.

»Vi har faktisk oplevet, at mange tidligere Deutz-Fahr-kunder har skiftet til Massey Ferguson - fordi de gerne vil handle hos os,« siger Peter Mejlhede.

I foråret 2014 fik man også Krone ind. Det er hurtigt blevet et af forretningens vigtigste mærker til landbruget sammen med Lemken og JF fuldfodervognene.

»Med Krone har vi virkelig kunnet sparke døren ind til mange nye kunder, og det skyldes både pressere, skårlæggere og andet. Det har været en god oplevelse,« siger Peter Mejlhede.

Også have-park-delen med mærker som bl.a. Husqvarna fylder godt i virksomheden, der er blevet udvidet flere gange - senest i 2002 med butik, stort traktorværksted og koldhal.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.