Maskinforretning indgår samarbejde med stor New Holland-forhandler
Ole Hedeman Maskinforretning indgår samarbejde med New Holland-storforhandleren Farmas.

Ole Hedeman Maskinforretning i Sejlflod, Storvorde, er ny New Holland-områdeforhandler i Østhimmerland. Dermed stopper de med at forhandle Case IH.

"Vi har siden 1950 handlet og serviceret Case IH, så det er selvfølgelig lidt vemodigt at skifte mærke. Men branchen er i en enorm strukturforandring, og det er vigtigt at kigge lidt i krystalkuglen og fremtidssikre forretningen", siger Ole Hedeman i en pressemeddelse.

Maskinforretningen har ikke været officielt registreret som Case IH-forhandler, men oplyser at de har fået maskiner og reservedele leveret af områdets Case IH-forhandler, S.D. Kjærsgaard.

Som led i skiftet indgår Vendsyssel-virksomheden et samarbejde med en anden stor maskinhandel i området, Farmas A/S med baser i Farsø, Viborg, Herning og Brønderslev.

Ole Hedeman Maskinforretning er selv en lille spiller med tre ansatte i hhv. kontor, bogholderi og værksted.

Farmas aftalte i april med New Holland, at de overtog forhandlingen af maskinmærket i Vendsyssel og det østlige Himmerland. Vendsyssel klares fra Farmas afdeling i Brønderslev - og nu er der altså også afklaring på forhandlingen i Østhimmerland.

Ole Hedeman Maskinforretning fortsætter som selvstændig forretning, understreger Ole Hedeman i en pressemeddelelse.

"...samarbejdet med Farmas A/S betyder blot, at maskinerne fra New Holland bliver leveret gennem den nordjyske forhandler, og at vi kan trække på den enorme know-how, som findes i Farmas A/S", siger Ole Hedeman, der anser samarbejdsaftalen som et vigtigt led i fremtidssikringen af hans maskinforretning.

Over for Landbrugsavisen.dk fortæller han, at Farmas havde henvendt sig for at spørge, om han var interesseret i et samarbejde.

Han siger, at han fortsætter med at servicere eksisterende Case IH-kunder på lige fod med før, ligesom at han også fortsætter med importen af Multiva-redskaber.

Maskinprogrammet fra New Holland omfatter traktorer, høstmaskiner, teleskoplæssere og lettere entreprenørmaskiner som rendegravere og gummihjulslæssere.

Ole Hedeman Maskinforretning blev oprindeligt grundlagt i 1898 af Ole Hedemans oldefar, Jens Hedeman, som købte det af Christian Zinck under navnet Sejlflod Hammerværk – grundlagt 1844.

Produktionen bestod af fremstilling af hestesko, høleer, plovskær, skovle, spader, grebe samt produktion af jernplove.

Ole Hedeman overtog i 1997 forretningen fra sin far, Jens Hedeman, og har siden haft fokus på salg og service af traktorer, landbrugsmaskiner og have/park-produkter.

Farmas: God løsning

Anette Rosengreen, som ejer Farmas A/S ser samarbejdet med Ole Hedeman som en fordel for begge parter.

"Vi har nu en god løsning hvor vi kan servicere kunderne lokalt i Østhimmerland og det er det vi ønsker. Den anden vej får Ole Hedeman mulighed for at trække på vores store reservedelslager og maskinlager, samt servicebiler i spidsbelastningsperioder," siger Anette Rosengreen.

Farmas A/S med hovedsæde i Farsø har tidligere udvidet med afdelinger i både Viborg, Herning og senest Brønderslev. Nu er der omkring 90 ansatte og med ca. 30 servicebiler.

Tilføjet 13. december kl. 15.23: Case IH oplyser, at Ole Hedeman Maskinforretning ikke har været officiel forhandler af Case IH. Det fremgår nu af artiklen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.