Maskinforretning: Nye spillere presser priserne

Det kan mærkes, at to nye, store spillere - Danish Agro og især Semler - er gået ind på maskinmarkedet. Det fortæller direktør Lars Stockbæk Kristiansen, Heden Maskinforretning på Fyn.

"Der er en priskonkurrence, især på de store traktorer", slår han fast.

"Når der kommer nye spillere, der har sat penge af til at markere sig og komme ind, betyder det, at vi mister nogle af de traktorhandler, som vi ellers normalt ville have fået", siger han.

Han beretter om handler, hvor Heden Maskinforretning var i spil, og som de har troet på, de kunne få, men hvor nogle så alligevel 'var bedre på prisen', siger han.

"Der er en priskonkurrence, især på de store traktorer", siger han.

Konkurrencen betyder, at de 'laver for lidt' på handlerne, siger han.

Maskinforretningen har netop offentliggjort årsregnskab for 2016/17. Årets resultat er på minus 277.000 kr.

Maskinforretning får opdelte centre for Fendt og MF Torsdag 16. februar 2017 · 00:00

Direktøren angiver særligt to forhold som årsag. Høsten 2016 var et relativt dårligt år for planteavlerne i området, siger han. Derudover var høsten i år meget sen. Det betød, at de har fået maskiner ind til service relativt sent, så det ikke kan tælled med i det seneste regnskab, inden regnskabsårets afslutning 30. september.

Et positivt forhold i regnskabet er, at varebeholdningen ved årets afslutning er sænket med fem mio. kr., fra 38 til 33 mio. kr. Det bonnér ud på en velpolstret soliditet på 31 procent. Egenkapitalen er på knap 19 mio. kr.

Med til at øge omkostningsniveauet i 2016/17-regnskabet er ombygningen af en lagerhal til udstillings- og kontorlokaler. Hallen ligger på den anden side af vejen. Det var vigtigt. Maskinkoncernen Agco har i deres Route 66 krævet, at forhandlingen af Fendt og Massey Ferguson adskilles. Så nu har de to mærker fået hver deres matrikel hos Heden Maskinforretning.

Den nye udstillingshal til Massey Ferguson kostede 2,5 mio. kr., men beløbet er aktiveret, så hele omkostningen vedrører ikke dette regnskab.

Han er glad for, at han kunne beholde begge mærker under sine vinger.

"Der er et totalmarked på 110 nye traktorer indregistreret på Fyn sidste år, så det er begrænset, hvor mange det kan splittes op på. Det giver ingen mening, hvis to forretninger skal markedsføre dem på Fyn. Det er selvfølgelig også derfor, at de fandt denne løsning", siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.