Maskingigant køber Cimbria i milliardhandel
Agco betaler cirka 2,3 mia. danske kroner for danske Cimbria.

Agco har i dag annonceret købet af det danske kornfirma Cimbria, der fremstiller udstyr til håndtering af korn.

Maskingiganten med hovedkvarter i Atlanta, USA, har købt det Thisted-baserede Cimbria fra ejerne Silverfleet Capital for 340 mio. US-dollars, svarende til cirka 2,3 mia. kr., oplyser Agco på deres hjemmeside. 

Cimbria beskrives som en ledende fabrikant af udstyr og løsninger til håndtering af korn og frø. Virksomheden  blev i 2012 vinder af Vækstprisen, LandbrugsMediernes årlige kåring. 

Købet sker under betingelse af godkendelse af myndighederne, og ventes færdiggjort i tredje kvartal 2016.

“Købet af Cimbria forbedrer vores europæiske markedsposition væsentlig hvad angår udstyr til håndtering af korn og frø," siger Martin Richenhagen, bestyrelsesformand for Agco, og han fortsætter:

Dansk agro-gigant til salg Fredag 29. april 2016 · 00:00

“Cimbria’s produkter supplerer vores løsninger, og deres produkter anprises af kunderne for design, kvalitet og innovation. Kombinationen af produkter vil også give væsentlige besparelser i markedsføring og andre udgifter, og vil sikre os en global førerposition inden for udstyr til håndtering af korn."

 

 

 

Faktaboks

Agco har fem hovedmærker: Challenger, Fendt, GSI, Massey Ferguson og Valtra

Produkterne sælges via cirka 3.000 uafhængige forhandlere i flere end 140 lande.

Den årlige omsætning er ca. 7,5 mia. US-dollars, svarende til 50 mia. danske kroner

Kilde: Agco

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.