Maskinhandler i nyt samarbejde – nu skal vi gerne kunne løfte de større handler

De stadig større traktorer og maskiner kræver også større muskler for at få handlerne og kunne servicere kunderne. Derfor går jysk maskinhandler nu med i stort samarbejde.

Da Lars Jensen var forholdsvis ny i branchen for små 25 år siden, var en 180 hk traktor nærmest astronomisk. For 15 år siden gik han i partnerskab med en anden maskinforretning for at klare datidens krav til udvikling. Og nu er vi i 2018 – og det er tid til næste ryk i en branche, hvor 200-300 hk traktorer er middelklassen – og konsolideringen mellem forhandlerne kører på fulde drøn. 

”Vi kan se, at vi skal være større. Det kan man gøre på mange måder. Men vi gør det for, at vi bedre kan håndtere de stadigt større maskiner og have tilgang til et tilstrækkeligt lager. Samtidig skal det betyde, at vi gerne kan løfte de større handler”, siger Lars Jensen fra New Holland-forhandleren Maskinpartner, hvor han har den ene halvpart med sit udgangspunkt fra forretningen i Vejle, mens Carsten Mølby har den anden halvpart og sidder i afdelingen i Billund. Fremover skal de udover deres partnerskab igennem de sidste 15 år også være samarbejdspartnere med tre andre maskinforretninger med New Holland-forhandling, SP. Maskiner, Lykke Smeden og Lyngfeldt. 

Hvad kommer det konkret til at betyde for din forretning og ansatte?

”Det kommer bl.a. til at betyde, at vi får flere kolleger, vi kan spare med i dagligdagen. Det her er noget, som vi selv har bedt om. Det har vi gjort, fordi vi har kunnet se, at det samarbejde, der har været mellem de andre i forvejen, det har fungeret fantastisk godt”.

Hvorfor vil I samarbejde i stedet for at fusionere med de andre eller en helt anden partner?

”Det er for, at vi ikke mister for meget suverænitet og gerne vil køre vores egen forretning videre. Vi er og vil stadig være en selvstændig forretning med det her samarbejde.”

Hvad kommer det til at betyde for landmændene i jeres dækningsområde?

”Vi får eks. et større nylager at trække på, og vi får væsentligt nemmere ved at få en traktor til afdelingen. Alt andet lige giver det kunden større muligheder. Vi har en leveringstid på maskiner i øjeblikket, som ikke ser ud til at blive bedre, fordi det går bedre i samfundet. Nu kan vi trække på hinanden – og det bliver nemmere at komme til maskinerne”. 

Nu går I så tæt sammen i et samarbejde. Kan det ende med, at logikken er, at det giver mest mening at gå hele vejen og fusionere?

”Det er der ikke planer om, og det har slet ikke været på tale. Vi er samarbejdspartnere, og kommunikationen går begge veje. De andre er også godt klar over, at de kan bruge os til nogle ting. Det er ikke bare, at nogle er store, og vi er de små. Vi skal hjælpe hinanden med at drive en bedre forretning.”

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.