Maskinhandler lover at holde konkursramt producents vogne kørende

AP Gyllevogne er under konkurs. Den store forhandler af mærket, Ingemann Larsen, arbejder på højtryk for at servicere nye og gamle kunder.

Mens kurator arbejder på at få solgt konkursramte AP Gyllevogne videre, så arbejder hovedforhandleren Ingemann Larsen, Nykøbing Mors på højtryk for at sikre service og reservedele fremover til både nuværende og nye kunder med en AP Gyllevogn i porteføljen.

”Når ugen er omme, så har vi styr på det, vi skal have styr på for at holde folk kørende hele sæsonen”, siger direktør og ejer Per Larsen.

Han oplyser, at AP Gyllevogne under konkursen er helt lukket. Derfor kan han ikke bestille nye reservedele. Hvis virksomheden ikke meget hurtigt er solgt videre og oppe og køre igen, så forsikrer han, at der vil blive fremskaffet reservedele på anden vis.

”Vi skal nok holde folk kørende – uanset om det er nye eller tidligere kunder. Det kan godt være, at der vil være leveringstid på nogle dele, fordi der er dele, som skal produceres. Det tager naturligvis tid, når man ikke har tegningerne, men anset mærke så skal det nok lykkedes.  I min optik kommer ingen til at blive ladt i stikken”, siger han.

Selv ærgrer han sig over, at maskinproducenten fra hans eget lokalområde – virksomhederne ligger bare fem km fra hinanden - nu går igennem et forlis. Som hovedforhandler af gyllevognene i Danmark og forhandler i Norge og Sverige, så fylder mærket omkring en tredjedel af Ingemann Larsens egen omsætning. Per Larsen er dog ikke bange for, at det store forretningsområde forsvinder over night.

”Vi er rimelig afklaret med, hvad der kommer til at ske. Vi har prøvet rimelig mange ting. I 2018 forlod vi de blå og gule, men har da en bedre hverdag i dag. Vi skal nok finde noget at fylde hullet ud med, hvis det er sådan det bliver, og så har vi jo stadig en meget stor aktivitet i service og reservedele på området”, siger han.

Som stor forhandler af gyllevognene er det oplagt, at han har en stor interesse i, at det kommer til at køre videre.

”Jeg er ret sikker på, at der er interessere for produktionen og at det kommer til at køre videre. Det er væsentligt, at der ikke går for lang tid”, slår han fast.

Underskud sidste år

Det var tirsdag 13. oktober, at Skifteretten i Holstebro tog AP Gyllevogne under konkursbehandling.

Op til konkursen var der ingen offentlig omtale af problemer i virksomheden.

Senest offentliggjorte regnskab viste for 2018/19 et underskud på 1,7 mio. kr., men samtidig en bogført egenkapital på knap seks mio. kr.

Få dage før konkursen blev AP Gyllevogne omdøbt til selskabet Datoselskabet af 10. oktober 2020 A/S, hvilket dermed er navnet for selskabet under konkurs.  

For et år siden fik AP Gyllevogne i øvrigt den finansielt meget stærke koncern Euro Steel som en af ejerne, men ifølge selskabsregistreringerne gik Euro Steel ud af ejerskabet igen allerede kort inde i 2020.

LandbrugsAvisen har været i kontakt med ejer Bente Andersen, der ikke ønsker at udtale sig om virksomhedens situation lige nu.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.