Maskinhandler nu oppe på 80 ansatte og med nyt rekordregnskab – men 2018 kan nok ikke blive lige så godt

2017 bød på pæn vækst i salget, og der var stor optimisme i slutningen af året. Men nu her i foråret er landmændene blevet mere forsigtige, lyder meldingen.

Da den midt- og vestjyske maskinhandler Herborg Smede- og Maskinforretning sidste år sendte et rekordregnskab ind til Erhvervsstyrelsen, var det med forsigtighed i stemmen om forventningerne til det daværende 2017-marked.

Det gik dog langt bedre.

John Deere-forhandlerne lander nemlig et nyt rekordregnskab for 2017 med et overskud efter skat på 14,1 mio. kr. mod 11,8 for et år siden.   

Ifølge direktør og medindehaver Keld Andersen skyldes fremgangen bl.a., at forhandleren med en primær arbejdsradius op langs vestkysten til Thyborøn over Struer, Holstebro, Skive videre over Haderup til Bording og skråt ned til Juelsminde og Vejle har haft en pæn vækst i kundegrundlaget og øget sin markedsandel, hvilket har resulteret i et mersalg på ca. 50 mio. kr.  

”Generelt har det gået godt med at få solgt både John Deere traktorer, høstmaskiner og turf. Og så har vi formået at få det brugte afsted med de samme af nogle gode kanaler. Det skal ikke stå derude og blomstre”, siger han.

Vokset til 80 mand

2017 blev også året, hvor Herborg Smede- og Maskinforrentning tog et nyt, pænt hop på medarbejdersiden med 14 nye medarbejder, så maskinforretningen med afdelinger i Herborg, Farre og Struer nu tæller en samlet medarbejderskare på ca. 80 ansatte, hvoraf en stor del tillige har været ansatte i mange år.   

I lighed med for et år siden forventer Keld Andersen ikke, at forretningen kommer til at overgå det flotte i indeværende år.

”Det er for optimistisk at tro. Det har vi ikke lagt budget efter. Der vil jeg sige det samme som sidste år indtil det modsatte er bevist”.

Hvordan er markedet lige nu?

”Der var bedre optimisme i november og december. Landmændene er faktisk lidt nervøse lige nu. Sådan som 2018 er startet, så kan det ikke blive lige så godt som 17”.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.