Maskinhandlere: Ingen udsigt til store corona-udsving

Dramatikken undervejs har været stor.

Men når 2020 er overstået, så er forventningen på brancheniveau, at landets maskinhandlere kommer nogenlunde igennem året som det forrige, hvor de nok engang omsatte for mellem ni og ti mia. kr. og havde en stabil indtjening efter at  

”2020 startede jo egentlig ganske fornuftigt. Så kom 11. marts, og selvom landbruget ikke er ramt af corona, så kom der i foråret en sådan konjunktur-psykisk stemning, hvor man lige afventede situationen hos kunderne, selvom landbruget ikke var påvirket af situationen. Det løste sig så igen”, siger Dansk Maskinhandlerforenings direktør Klaus Nissen, der beretter om en opbremsning igen i september, der så igen ser ud til at løsne sig med en forventning om en normal afslutning af året med en del handler rundt omkring hos maskinhandlerne.

”Vi tror, at når kommer til at se tilbage på året og kigger på tallene, så vil det nok kommer til at se et år, der meget ligner 2019”, siger han.

For 2021 forventes afviklingen af minkavlen i Danmark at spille en vis rolle.

”Det vil have en negativ effekt på maskinhandlerne i en eller anden udstrækning. Vi har ikke medlemsvirksomheder, hvor det fylder halvdelen eller sådan noget, men i det store billede vil det give en forskydning”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.