Maskinhandlere med over 100 ansatte går i alliance

En række New Holland-forhandlere udvider nu et samarbejde, der strækker sig over store dele af landet.

Mens mange maskinhandlere har købt – eller blevet købt op – så har en række New Holland-forhandlere fundet en anden vej i branchens konsolidering.

Den store fynske New Holland-forhandler Kragmann i Middelfart, der er kendt for en større handel med mejetærskere, tilslutter sig sammen med Egebjerg Smedie det hidtidige samarbejde mellem Lyngfeldt, Maskinpartner, SP Maskiner og Lykke Smeden.

Fremover tæller samarbejdet også de fynske virksomheder samt Landbrugsservice Kolind.

Dermed opererer parterne både i et større område i Østjylland og Fyn og øerne.

I en pressemeddelelse udsendt af Kragmann kalder Egebjerg Smedie og Kragmann sig som blivende kræfter i branchen, som derfor vil blive del af noget større for at trække på hinandens ekspertiser og få stordriftsfordele imellem sig uden, at planen er neddrosle den lokale tilstedeværelse.

”Der pågår en konsolidering i maskinbranchen såvel som i landbruget, hvor det medfører større bedrifter med færre og mere effektive maskiner. Afledt heraf øges sårbarhed ved maskinstop i de meget koncentrerede driftsperioder. Nogen i maskinhandlerbranchen arbejder mod færre geografiske enheder med langdistance servicebiler. Vi vil i vores samarbejdsaftale bibeholde nærhed til kunderne. Mellem syv partnere vil der være en klart forøget service sikkerhed og vi aktiverer stordriftsfordele mellem os, uden at miste nærhed til kunderne”, lyder det.

Efter Kragmanns nylige opkøb af Maskinpartner i Vejle, så er Lyngfeldt og Kragmann nogenlunde samme størrelse virksomheder – og de to største aktører i samarbejdet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.