Maskinhandlere mod bedre tider
Optimisme i maskinbranchen: Semler-overtagelsen af John Deere forretninger ses som en cadeau til branchen.

»Selvom krisen i dansk erhvervsliv ikke er afblæst, er der tegn på, at vi efter en lang periode med tilbagegang, økonomisk uvejr og ustabilitet kan være på vej mod bedre tider.«

Det konstaterede Jens-Aage Jensen, formand for Dansk Maskinhandlerforening, på foreningens generalforsamling i Fredericia i dag, hvor 51 medlemsvirksomheder var repræsenterede.

»Med Semler Gruppen A/S’ køb af to store maskinforretninger med i alt ni udsalgssteder illustreres det, at vores branche som helhed er på rette spor,« sagde Jens-Aage Jensen, der dermed så Semler-overtagelsen som en vis cadeau til branchen som helhed.

Den totale omsætning for alle medlemmerne af foreningen blev på 8,9 milliarder kroner i 2014.

»Vi er i lighed med landbruget en branche, hvor der er relativ stor forskel på indtjeningen. Nogle af os tjener rigtig gode penge, mens andre har meget svært ved at vende deres underskud til overskud. Mit råd til alle er at have øje for indtjening frem for omsætning,« sagde Jens-Aage Jensen.

I forbindelse med generalforsamlingen var der valg til region syd, og her blev Lars Søndergaard fra O. Søndergaard & Sønner A/S genvalgt til endnu en periode.

Herefter konstituerede bestyrelsen sig med genvalg af Jens-Aage Jensen, Powtec A/S, som formand, Lars Møller Andersen, Møller Andersen ApS som næstformand og menige bestyrelsesmedlemmer er Erik Hundahl fra J. Hundahl A/S og Lars Jensen fra Maskin-partner A/S.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.