Maskinhandlere: Sløjt traktorsalg - men håb om god slutspurt

Maskinhandlere over hele landet mærker, at deres kunder er pressede, og derfor har årets salg af traktorer også været skuffende. Det viser en rundringning som Landbrugsavisen.dk har foretaget. Men der er bred optimisme om det fremadrettede salg.

Maskinhandlere: Sløjt traktorsalg - men håb om god slutspurt

År 2016 har indtil nu været et dårligt år for landets maskinhandlere.

Landmændene er pressede, og det mærkes i antallet af solgte traktorer, der bliver registreret. Ifølge traktorstatistikken er salget indtil nu faldet med lige over 15 procent. Det kan mærkes – også hos de maskinhandlere Landbrugsavisen.dk har talt med.

»Jeg kan godt genkende det, og vores kunder er jo generelt pressede, og der er jo noget grej rundt omkring, der virkelig trænger til at blive skiftet ud. Lige indtil uge 42 – der vendte det for vores vedkommende og den sidste uge har der været virkelig godt gang i salget,« fortæller Kjeld Andersen, salgsdirektør hos Herborg Smede-og Maskinforretning.

At salget har været opadgående i efteråret skyldes flere ting:

»For det første er det lige efter Agromek, og der har folk som os virkelig været på, og så tror jeg også, det hænger sammen med bedre priser på svin og på mælk. Så har folk fået lagt deres budgetter for næste år, og så har de været ude at købe. Men det betyder ikke at det ændrer så meget på det dårlige år,« siger han.

Måske lidt bedre

På Sjælland, hos Sivertsen A/S, nikker man også genkendende til nedgangen, men har alligevel travlt op til jul.

»Det er ikke fordi, det står helt stille, for vi skal da nå at levere 8-10 maskiner inden nytår,« siger Bertil Bolinder, der er salgskonsulent hos Sivertsen.

Han synes det er svært at spå om fremtiden.

»Jeg tror ikke, det falder mere, end det har gjort. Måske bliver det lidt bedre,« siger han.

Forventer yderligere nedgang

Kragmann Denmark, der ligger på Fyn, har oplevet et dyk i salget.

»Først og fremmest så er jeg skuffet over året. Jeg forventer et par ordrer mere inden nytår, men det ændrer ikke på, at det har været et dårligt år - specielt for planteavlere - og det er rigtig mange af vores kunder,« siger Kim Thygesen, salgschef, Kragmann Denmark.

Han tror ikke at, de stigende priser på svin og mælk kommer til at ændre det store billede på Fyn foreløbig.

»Selvom priserne er gået op, så er der jo store huller, der skal fyldes så vi kan ikke mærke det her på Fyn. Jeg tror, vi skal forvente yderligere nedgang til næste år,« siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.