Maskinhandlerne med ny anbefaling til dine bremser

I 2025 skal nye traktorer og påhængskøretøjer være udstyret med to-kreds bremser. Man kan lige så godt gå over nu, lyder det fra maskinhandlernes ekspert.

Som reglerne er i dag, så vil det både være tilladt at udstyre nye traktorer med hydrauliske to-kreds bremser eller luftbremser. Nu går Dansk Maskinhandlerforening ud og bakker op om anbefalingerne fra Seges og DM&E, og anbefaler lige som dem, at man går over til luftbremser nu i stedet for at vente til 2025, hvor det bliver ulovligt at montere en-kreds bremseudtag på traktorer.

”Vi kan ikke sige, at luftbremser virker bedre end den hydrauliske løsning, men det er ikke hensigtsmæssigt fortsat at vælge en-kreds hydrauliske bremser, der kun er fremtidssikret indenfor meget få år, og mange af maskinerne har ofte en meget længere levetid”, siger konsulent Per Hedetoft, Dansk Maskinhandlerforening.

De bagvedliggende regler er EU-forordningen Tractor Mother Regulation(TMR), der fastsætter en bred vifte af tekniske krav til typegodkendelse af traktorer og påhængskøretøjer i hele EU.

Indtil nu har de nationale krav i Danmark ikke stillet krav om typegodkendelse af påhængsredskaber og påhængsvogne.

”Der er ikke krav til den eksisterende flåde, men der kommer en større udfordring, når vi når til 2025. Her kan det forudses, at vi står med en flåde af eksisterende påhængskøretøjer med gammeldags en-kredsbremser, som på det tidspunkt ikke længere lovligt kan kobles til nye traktorer. Det vigtige er, at man allerede nu tænker på, at traktor og påhængsvogn/påhængsredskab passer sammen”, siger Per Hedetoft.

I dag kan nogle traktorleverandører godt levere hydrauliske to-kreds bremseudtag, hvor det ene udtag kan anvendes til eksisterende påhængskøretøjer med en-kreds bremser. Og det er som sådan fint - men kun til og med 2024.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.