Maskinhandlerne på jagt efter flere unge
Kampagne skal skaffe flere unge til maskinhandlerne. Flotte resultater ved store internationale konkurrencer bruges også til at brande branchen.

Flere forhandlere er begyndt at tage lærlinge ind hos maskinhandlerne.

Den udvikling skal fortsætte, lyder det fra Dansk Maskinhandlerforening, der derfor har lanceret en større kampagne for at skaffe flere unge til faget.

”En af de absolut største udfordringer for vores branche, er manglen på kvalificeret arbejdskraft”, siger formand Jens Aage Jensen.

Udover kampagnen, som allerede er i gang med annoncer i landbrugsmedier og på sociale medier, har maskinhandlerne været med til at understøtte danske lærlinges deltagelse ved de internationale konkurrencer World og Euro Skills, hvor Søren Døssing fra Grundvad Maskinforretning vandt bronze ved World Skills, mens Anders Ebbekær Pedersen strøg helt til tops ved Euro Skills.  

Den udvikling smittede også af på Dansk Maskinhandlerforenings nye pris som årets lærlingested, der gik til Søren Døssings læreplads Grundvad Maskinforretning  for deres opbakning til at støtte op om deres lærlinge.

Konkurrencen Danmarks Bedste Lærling er også et brohoved til at gøre mere opmærksom på mulighederne for uddannelse og jobs i branchen. I år blev den vundet af Mathias L. Kristensen fra Flemløse Maskinforretning.

”Et arrangement som dette, er helt afgørende i forhold til den fremtidige rekruttering til branchen – og de unge deltagere bør hyldes som hverdagens helte”, siger Dansk Maskinhandlerforenings formand Jens Aage Jensen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.