Maskinhandlernes direktør: For mange usunde handler i markedet
Dansk Maskinhandlerforenings direktør savner bedre vilkår for forhandlerne fra de store mærker og importørernes side.

Maskinhandlerne i Danmark og Europa arbejder i øjeblikket ihærdigt på at få bedre forhold, når de handler med producenterne og importørerne.

Ifølge direktør Klaus Nissen fra Dansk Maskinhandlerforening er der plads til forbedring. Han peger bl.a. på, at producenterne og importørerne har presset markedet og prissætningen med en række direkte handler og initiativer, hvor landmænd lokkes til at købe maskiner nu og betale dem langt senere.

”Det er ikke sundt. Vi burde være i samme båd. Producenten og importøren har et alt for ensidigt fokus på markedsandele og sælge nyt grej. Vi mangler også typisk en respekt for, at maskinhandleren er en smv-virksomhed med hånden på kogeplade”, lyder det fra direktøren i forbindelse med Dansk Maskinhandlerforenings generalforsamling i dag.

For at forbedre sin position er maskinhandlerne i øjeblikket i gang med at mødes med de store traktorproducenter og importører for at få lavet nogle nye sæt forhandlerkontrakter på europæisk plan.

Forhandler-kontrakter – til fælles bedste?Maskiner Lørdag 6. april 2019 · 00:00

Forhandlerne vil bl.a. have blødt op på konkurrenceklausuler og korte opsigelsesvarsler.

”Forhandlerkontrakt er som en ægtepagt. I den spæde start er alt fryd og gammen, og man kan næppe forestille sig, at man ikke skal være sammen til evig tid. Men når hvedebrødsdagene er overstået og producenten siger en op, så bliver det vedkommende. Hvilke krav stiller jeres kreditgivere, når det sker. Var det virkelig kun om onsdagen, der skulle være lillemor aften. Sådan er det også for forhandlere”, siger Klaus Nissen.

Han oplyser, at han som repræsentant i den europæiske forhandler-organisation Climmar har haft flere kaffemøder med virksomheder i branchen, senest den store traktorproducent Agco.

”Indtil videre er vi mødt med en åben interesse og ærlighed og deres syn på fremtidens struktur. I bund og grund handler det om penge. Når vi siger, at det kan være svært at komme ned i banken med en kontrakt, hvor man kan blive kylet ud med seks måneders varsel, så kan de godt forstå, hvad vi siger, og de kan også godt se, at det er et problem, hvis vi ikke kan få kreditter at købe de traktorer, som de skal sælge”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.