Maskinindustri nedgraderer 2019
De europæiske maskinproducenter ser vækst i 2018, men en stor del af industrien har fået dårligere forventninger til næste år.

Temperaturen fortsætter nedad på maskinmarkederne.

Sådan lyder det fra de europæiske maskinproducenter, Cema, i en aktuel vurdering af markedssituationen.

I deres månedlige barometer lyder konklusionen, at for første gang siden 2016 forventer et flertal af virksomhederne nu faldende ordrer.

Ikke mindst for traktorproducenterne har det nuværende markedsklima og troen til fremtiden fået et dyk.

Hos producenter af staldinventar og maskiner til husdyrbrug er markedssituationen på europæisk plan stadig over gennemsnittet.

Omvendt er det også her, at man har flest producenter, som forventer, at de bliver ramt af nedtur næste år.

Selvom trenden er nedadgående, så viser Cemas barometer også, at den stadig er på et noget højere stadie end i flertallet af de seneste 10 år.

Regionalt er der også store forskelle. Mens nedturen fæster sig i Italien og Tyskland, så er forventingerne i Frankrig og Spanien stadig pæne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.