Maskinkæmpe brager derud af – men hæver skuldrene

Leveringskrisen får Agco til at nedjustere årets forventninger.

Selskabet bag store traktormærker som Massey Ferguson og Fendt har i dag afleveret et kvartalsregnskab til kryds og bolle.

Salget er steget med to-cifrede vækstrater i forhold til samme tidspunkt sidste år. Indtjeningen følger også med op.

Men der er et men, som Agco også adresserer i de første citater i dagens udmedling.

”Agco fortsætter med at møde uforudsigbare leverings- og logistikmæssige udfordringer på linje med inflation i såvel materialer og fragtomkostninger”, lyder det fra topchefen Eric Hansotia.

For tre måneder siden forudså Agco at årets omsætning skulle lande et sted mellem 11,3 og 11,5 mia. dollar. På grund af udfordringerne er den forventning nu indskrænket med 400 mio. dollar.

Agco skriver, at man forventer og håber at kunne tage noget af støjen fra prisinflationen med bedre produktionsvolumner og prissætning – ligesom man forventer, at der vil være fint med penge til at investere yderligere i præcisionsteknologi og digitale initiativer.

Agco omsatte i kvartalet for 2,7 mia. dollar mod knap 2,5 mia. dollar i samme kvartal sidste år. Indtjeningen endte i kvartalet på 181 mio. dollar mod 157 mio. dollar i samme periode året før.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.