Maskinproducent kører bundsolidt - regnskab ligner kopi af sidste år
Der er ingen slinger i valsen hos Bredal, der ligger med en af landets højeste soliditeter.

Ro på bagsmækken og stabil kørsel.

Udtrykkene er næsten en underdrivelse for sprøjteproducenten Bredals regnskab. For 2018/19-regnskabet ligner nærmest en kopi af 2017/18.

Selskabet oplyser ikke omsætning, men bruttofortjenesten ligger nærmest uændret på 15,6 mio. kr. mod sidste års 15,7 mio. kr. På bundlinjen efter skat ligger der 8,1 mio. kr. mod sidste års 8 mio. kr.

Direktør og en af de tre ejere af Bredal A/S, Anders Bull Jensen kan da også sagtens se ligheden.

"Vi er godt tilfredse. Det har været sådan et år, der ligner meget det forrige. Omsætningen er også meget på linje med det forrige år", melder han.

Eksportandelen er på 70 procent, mens 30 procent afsættes herhjemme.

"Vores markeder ser rimelige ud. De, der producerer grise, har gode tider lige nu, og vi håber, at det vil smitte af på os", siger direktøren.

Nyheder på Agritechnica

Netop nu handler Bredals arbejde om at det forestående Agritechnica, hvor selskabet præsenterer sin nye innovative serie af spredere med sektionskontrol og nyt, foldbart sprederværk.

Trods de store nyheder, som man håber, at markedet vil tage godt imod, vil det kommende år også komme til at handle meget om at udvikle endnu mere på Bredals produktportefølje.

"Det handler primært om produktudvikling. Vi hænger i for at være forrest", lyder meldingen.

Imponerende soliditet

At Bredal A/S er bundsolidt er næsten en underdrivelse. Ud af en samlet balance på 163,4 mio. kr., udgør egenkapitalen de 154,5 mio. kr. En soliditetsgrad på 94,5 procent.

Det er således kun selskabets gæld til leverandører og selskabsskat, der "tynger". Den høje egenkapital giver frihed for selskabet, fortæller Anders Bull Jensen.

"Det er en stor fordel for os. Det giver en vis ro til, at vi kan udvikle  - uden at skulle spørge nogen om noget", konstaterer han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.