Maskinproducent med luksusproblem - har ikke mere at sælge

Producent af vandingsmaskiner kan stort set ikke levere flere vandingsmaskiner til denne sæson. Efterspørgslen efter reservedele til gamle maskiner eksploderet.

Der er halvanden time til tirsdagens forsendelse af reservedele skal afsted, da jeg fanger direktøren i fuld gang med at pakke dele sammen med kollegaerne.

”Normalt har vi tre mand til at ekspedere reservedelene. I øjeblikket er der seks, og jeg giver selv en hånd med”, fortæller Peter Flø Pedersen hos Fasterholt Maskinfabrik.  

Gamle vandingsmaskiner, som måske egentlig var opgivet rundt omkring, bliver nemlig kørt frem i de her dage og repareret til den store guldmedalje for at få bragt vand ind over de tørkeramte marker.

For Fasterholt betyder tørken, at danske landmænd i år har købt et pænt antal vandingsmaskiner. Der er stort set udsolgt – kun en enkelt mindre maskine er stadig en mulighed. Alligevel sælger maskinfabrikken totalt set ikke mange flere maskiner end sidste år.

”Det tager ni måneder med planlægning og produktion af en vandingsmaskine, så vi kan kun producere et vist antal hvert år. Vi har næsten ikke mere, vi kan sælge nu. I år sælger vi så flere til det danske marked, hvor vi sidste år fik afsat mange til Frankrig, som så ikke køber så mange i år.  Det vi håber på, det er, at de mange, som nu forsøger at få gamle maskiner ud at køre, har fået øjnene op for, at de har behov for at købe en ny maskine til næste år”, siger Peter Flø Pedersen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.