Maskinstation første til at købe stortraktor til gyllekørsel
Vredo Danmark har i denne uge leveret Verdens største serie producerede traktor til Gads Maskinstation i Sønderjylland.

Gads Maskinstation i Sønderjylland er de første, som køber den hollandske VT 7028-3 med 687 hestekræfter, melder Vredo Danmark i en pressemeddelelse.

Det har taget skes år at udvikle traktoren med egenudviklet Vario CVT-transmission, og målet har været ligelig vægtfordeling, lavt marktryk, træk på alle hjul og stor manøvredygtighed ved hjælp af dogwalk, på dansk kaldet krabbestyring. Samtidig har målet været at sikre et lavt brændstofforbrug, trods de mange kilo. Kapaciteten, forventes under langt de fleste forhold, at ligge på over 100 kubikmeter i timen.

Gads Maskinstation har valgt den store treakslede model, VT 7028-3 og 32 kubikmeter gylletank af plast. Traktoren har en 16 liter Deutz V8-motor på 687 hestekræfter.

Der er også en mindre variant med to aksler, der også har 687 hestekræfter. Ladet er opbygget med TwistLock, så der er forskellige opbygningsmuligheder: 21 kubikmeter gylletank eller 14 kubikmeter Tebbe-spreder.

Gads har desuden valgt at få maskinen leveret med ekstra brede hjul, så den er monteret med 1250/50 R32 dæk.

Vario’en, VVT700, er en 50 km/t gearkasse og har to gruppegear 0-20 og 0-50 kmt.

Læssepumpe er Vogelsang 12 kubikmeter fortrængerpumpe, der under læsning suppleres med en 18 kubikmeter centrifugalpumpe. Når man vælger både fortrænger og centrifugalpumpe, opnår man en fleksibelt system med flere fordele. De supplere hinanden, selv ved forholdsvis tyk gylle kan man stadig opretholde kapaciteten, argumenterer producenten.

Systemet er opbygget med bypass, dvs. når centrifugalpumpens kapacitet overstiger fortrængerpumpens på 12 kubikmeter, så åbnes der et skod, det overskydende gylle løber så direkte op i tanken.

Al gylle passerer snitter og stenfælde, inden det kommer op i tanken.

Indehaver af Vredo Danmark, Maarten Lerink, siger, at der også er et stigende behov for større redskaber, eksempelvis markedsfører de en 12 meter-græsnedfælder og sortjords/disc nedfælder op til 10,2 meter. Derudover kan den trække store bugserede redskaber. Maskinen kan også leveres med en 36 meter slangebom.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.