Maskinstation leasede 14 traktorer kort tid inden konkurs
S.D. Kjærsgaard har for under et halvt år siden leaset 14 traktorer ud til TA Agro, men det er kreditpartneren, som står med risikoen og dermed ejerskabet af de 14 traktorer, hvis maskinstationen går ned.

En historisk aftale.

Sådan udlagde direktør Palle Kjærsgaard, maskinforhandleren S.D. Kjærsgaard A/S, en aftale med Terp & Anbæk Maskinstation (TA Agro) i det midt-østjyske om en operationel leasingaftale. Der var tale om 5168 hestekræfter i alt, 370 hestekræfter i gennemsnit.

Nu, under et halvt år efter, er TA Agro gået konkurs.

»Vi er selvfølgelig overraskede over det skete,« siger Palle Kjærsgaard, da Landbrugsavisen.dk ringer ham op.

Maskinstationen har haft en lang, ubrudt række af overskud, samlet 10 mio. kr., siden 2010.

Hvad sker der med de 5168 hestekræfter?

Rent teknisk er det finansieringspartneren, som nu kommer til at eje traktorerne, forklarer Palle Kjærsgaard. Den finansielle risiko ligger hos dem.

»Vi vil sammen med finansieringsselskabet finde den bedste løsning, men vores ansvarsdeling er helt klar: Vi står med driftsrisikoen. Andre står med kreditrisikoen,« siger

»Det er det, de skal være gode til,« siger Palle Kjærsgaard.

»Den strategi må siges at være ganske sund og fornuftig,« siger han.

»Vi skal være skarpe på operationel leasing, men vi skal også være forsigtige,« slår maskinforhandleren fast.

Maskinforretningen ønsker netop at undgå en situation, hvor de har ejerskabet over en stor traktorflåde, som i teorien i en nedgangstid kunne belaste forretningen. Ved at udlicitere kreditrisikoen får S.D. Kjærsgaard dermed en mere robust forretning.

Han understreger, at det godt kan være, at de 14 traktorer ender hos S.D. Kjærsgaard.

Men han lufter også muligheden for, om de kan blive i TA Agro-regi.

»Vi afventer selvfølgelig, hvad kurator siger, og om der eventuelt er investorer, der vil samle forretningen op og overtage den,« siger Palle Kjærsgaard.

»Der er jo nogle kunder, der alt andet lige skal have løst nogle opgaver – af TA Agro – som de ikke ser ud til at få løst lige nu. Der er jo et arbejde, der skal løses.«

»Heldigivis kan jeg sige, at finansieringsselskabet står med nogle gode traktorer. Det er selvfølgelig kedeligt at skulle sælge dem igen, men de skal nok finde et nyt hjem, om det så bliver hos TA Agro i nyt regi eller hos andre.«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.