Maskinstation om gyllesæson: ”Jeg kan ikke mindes en 1. feb., som er som våd som nu”

Flere steder er gylletankene maksimalt fyldt, og med en ny grå optaktsdag starter gyllesæsonen under særdeles våde forhold, lyder det fra maskinstationerne.

Så regner det igen.

Dermed er der lagt op til en særdeles vanskelig start på årets gyllesæson, lyder meldingen fra flere maskinstationer, da LandbrugsAvisen Maskiner ringer for at høre, om der skal køres gylle i morgen 1. februar på årets første mulige udkørselsdag.

I Sønderjylland gør Langelund Maskinstation klar til at køre ud syv-otte steder i morgen.

”Jeg kan ikke mindes, at vi har haft en 1. februar, som er så våd som nu. Det er rigtige dårlige forhold”, siger Aksel Duedahl og fortæller, at de kommer til at køre nogle træk hos kunderne for at tage det værste af presset på deres tanke.  

”Vi snakker ikke de store mængder. Vi skal få taget nogle toppe rundt omkring. Det bliver rent slangevogne i morgen. Vi skal syv-otte steder, og lur mig, om der ikke kommer et par ekstra opkald i morgen”, siger han.

Varde: ”Det bliver en udfordring i morgen”

Hos Varde Maskinstation er 1. februar også booket til de første udkørsler. Anker Vestergaard forventer at sende tre gyllevogne afsted. Han betegner forholdene som ”meget blødt”.

”Det er det. Der er otte, som har meldt sig på banen. Regnen har ikke hjulpet. Det bliver en udfordring i morgen. Men vi tror, at vi kan tage nogle tryk og tage trykket af i morgen. Det er ikke nemt at finde mange marker at køre på”, siger han.

Varde Maskinstation har i en periode kørt gylle rundt på lastbiler mellem landmænd, som hjælper hinanden med kapacitet.

”Vi har kørt op til en time væk herfra. Det har godt været godt nok lidt bøvlet. Der er mange, som ikke fik gyllen ud i efteråret. Landmændene har været gode til at hjælpe hinanden. Men nu er der ikke mere at give af”, siger han.  

Venter på Sjælland

Hos Niemanns Maskinstation på Østsjælland forventer maskinstationsejer Birger Niemann dog ikke at køre gylle ud i morgen.

”Det er for vådt. Ellers ville vi nok have kørt. Og nu har det lige regnet igen. Vi er ude og røre noget gylle op for nogen, som skal køre”, siger han, men forventer dog, at sæsonen også starter hos Niemanns i løbet af få dage.   

”Der er en, som har ringet, om vi kan køre et par læs på fredag. Hvis der kommer noget frost i næste uge, så kan det godt være, at vi kan komme ud og køre nogle morgener”, siger han.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.