Maskinstationernes medarbejdere løber stærkere

På DM&E’s årsmøde foran op mod 250 deltagere spåede formanden Søren Ulrik Sørensen om medlemsfremgang i 2020. Syv medlemsvirksomheder gik konkurs sidste år.

»Der er en tendens til, at der er kommet flere medarbejdere ud på maskinstationerne, men denne stigning følges ikke ad med den større arbejdsmængde, så der har været tendens til mere arbejde pr. medarbejder«.

Ordene kom fra formand for Danske Maskinstationer & Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen, da han på DM&E’s årsmøde i dag på Vinggsted Hotel og Konferencecenter i Bredsten holdt sin beretning.

Søren Ulrik Sørensen kom dermed ind på brancheundersøgelsen for DM&E Agro 2019, hvor han konstaterede, at landbrugsmaskinstationernes driftsresultater generelt er blevet bedre.

»Denne forbedring er afledt af større arbejdsmængde. Den større arbejdsmængde har hængt sammen med den våde sæson, hvor der er blevet brugt flere timer på at få arbejdet lavet i marken og genetablering af visse marker«, sagde han.

Forventer flere medlemmer

Medlemstallet i DM&E er faldet en smule, men nye kommer til.

»Her ved slutningen af året var der 681 aktive medlemmer i DM&E. Det er 10 færre end for et år siden. Der er mange virksomheder, der viser interesse for at få et medlemskab i DM&E, så vi forventer, at medlemstallet kommer til at stige igen i 2020«, sagde Søren Ulrik Sørensen.

35 nye virksomheder har i 2019 valgt at blive medlem i DM&E, som til gengæld har måttet sige farvel til 45 medlemsvirksomheder. Syv af dem er erklæret konkurs, andre har afviklet deres virksomheder pga. alder eller andre årsager. Ser man isoleret på landbrugsmaskinstationerne er der kommet fem nye medlemmer til, men samtidig er der sagt farvel til 19.

40 procent af virksomhederne beskæftiger sig primært med entreprenørarbejde, mens 34 procent beskæftiger sig med primært landbrugsarbejde, og 13 procent laver både landbrugs- og entreprenørarbejde. De blandede virksomheders andel er ifølge formanden blevet mindre over de senere år. 13 procent af virksomhederne udfører skovarbejde.

Præcisionsjordbrug et krav

»Vi kan i løbet af få år forvente, at præcisionsjordbrug kan blive et politisk krav for, at landbruget fortsat må anvende samme mængde hjælpestoffer som gødning og planteværn, som vi gør i dag. Vi ved, at det kommer til at fylde mere, teknologien bliver mere avanceret, og det kræver ekspertviden og erfaring«, lød det fra Søren Ulrik Sørensen, der gerne ser, at maskinstationerne spiller en aktiv rolle i det.

»Desuden anvender mange af vores medlemmer allerede det udstyr, som kan monitorere, samle og analysere data om markens forhold«, sagde formanden.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.