Maskinværksted reddede ham fra træls skoletid

Hædret landbrugsmaskinmekaniker kom ind i branchen, da han fik lov at gå i praktik meget tidligt på nuværende arbejdsplads.

Vejen har måske ikke været lige til, men han kom tidligt ind i faget.

21-årige Mikkel Birk Østergaard er netop hædret for sit faglige niveau og personlige udvikling som landbrugsmaskinmekaniker hos Lind & Kruse med Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

I en pressemeddelelse oplyses det, at han allerede i syvende klasse begyndte at køre ture med i en servicebil og fik en ugentlig dag i praktik i ottende klasse.

”Da du gik i 8. klasse, var du rigtig godt træt af at gå i skole, og derfor fik du lov til at komme her og være en dag om ugen. Da du startede her, var du en lille forhutlet fugleunge, men vi besluttede os alligevel for at tage dig i lære, og nu har vi fået lavet en lang, dygtig mekaniker ud af dig. Du er en virkelig sympatisk fyr, og du er pligtopfyldende og mødestabil og altid nysgerrig på at finde optimale løsninger”, lyder det bl.a. fra værkfører Martin Nygaard Sølund i en udtalelse om sin unge kollega på værkstedet.

Mikkel Birk Østergaard glæder sig til mange opgaver fremover – især, når det gælder kørsel ud til kunderne og hurtig fejlfinding og hjælp til gps-udstyr.

På hjemmefronten har han allerede overtaget en gård efter sin morfar. Her står det også på maskiner som kørsel med crosser, minigraver og renovering af et par ældre Fiat’er fra 1970- og 80’erne.  

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.