Massey Ferguson arbejder på biogas-drevet traktor
Med MF7700-serien som grundlag arbejder Massey Ferguson i øjeblikket på at udvikle en reel konkurrent til New Hollands methan-drevne traktor.

Massey Ferguson er drejet ad samme spor som New Holland og arbejder på nuværende tidspunkt ihærdigt på at lancere en traktor, hvor dieselolien er skiftet ud med biogas.

Selve traktoren vil ifølge flere kilder blive bygget over MF7700-serien, og forskellige løsninger har været på tegnebrættet, blandt andet brint.

Men ifølge den franske avis La France Agricole, går Massey Ferguson på nuværende tidspunkt efter biogas som drivmiddel.

Vokser i størrelse

Den biogas-drevne traktor vil ifølge flere kilder blive 20 centimeter højere end en traditionel MF7700. Den får også en længere akselafstand for at gøre plads til i alt 1.600 liter methangas fordelt i ni tanke - blandt andet under kabinen, hvor dieseltanken er fjernet til fordel for tryktanke til biogassen.

Nu kører de første IDEAL-mejetærskere i DanmarkMaskiner Mandag 16. juli 2018 · 12:35

Ligeledes har traktoren to 130 liters tanke monteret på siden af kabinen, oplyser La France Agricole.

Der er endnu ingen meldinger om, hvornår Massey Ferguson løfter sløret for en prototype af traktoren. Men et bud her fra landbrugsavisen vil være den franske Sima-udstilling, eftersom MF7700-serien bliver produceret i Beauvais, Frankrig.

Sima holdes hvert andet år og finder sted næste gang i februar 2019.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.