Massey Fergusons 3D-printere arbejder på højtryk - men ikke på traktordele
Den lukkede traktorfabrik i Beauvais producerer ansigtsvisirer i stor stil til det lokale sundhedsvæsen.

Massey Fergusons traktorfabrik i Beauvais, Frankrig, er lukket ned for produktion på grund af covid-19. Men selvom produktionen er indstillet har Massey Ferguson sat al 3D-printerkapacitet i gang med at fremstille ansigtsvisirer i fuld størrelse til det lokale medicinske sundhedspersonale.

Massey Ferguson har reageret på en henvendelse fra den specialoprettede franske non-profit organisation “Les Visières de l’Espoir” (Hope’s Face Shields), som er startet op af 3DNatives.com, et fransk specialiseret 3D trykkeri.

Projektet blev iværksat efter at 3DNatives havde erfaret, at Caen’s Hospital i Normandiet på grund af det øgede pres på ressourcer, oplevede en meget stor mangel på beskyttelsesudstyr. Formålet er at kunne opfylde det umiddelbare behov for 13.000 ansigtsvisirer, som er opstået på 94 hospitaler og sundhedscentre over hele Frankrig.

Skulle være startet 1. april

»Som en del af vores nye fabriksudvidelse, kaldet Beauvais 4, skulle vi i gang med at starte vores 3D-print produktionsaktiviteter med produktion af mindre dele til vores traktorproduktion samt vores nye specialtilpassede traktorværksted. Planen var at starte denne aktivitet den 1. april 2020, men nu hvor produktionsaktiviteten er midlertidigt indstillet, er vi glade for at kunne yde et beskedent, men meget meningsfyldt bidrag som hjælp til at standse denne pandemi ved hjælp af vore faciliteter,« siger Boussad Bouaouli, vicepræsident hos Massey Ferguson, i en pressemeddelelse.

Traktorfabrikker sat ud af spillet fra en kant af Maskiner 4. april · 00:00

Med 3D-printerne vil MF hurtigt kunne omstille sig til andre produkter, og man vil hele tiden kunne tilpasse produkterne, tilføjer Boussad Bouaouli.

Visiret har en 3D-printet ramme og en gennemsigtig plastikskærm, som skal beskytte brugerne. Designet og produktionsforløbet er blevet fuldt godkendt af det det medicinske personale på Caen’s Hospital.

»Som en del af initiativet, leverer HP, vores 3D-printer samarbejdspartner, selve printmassen, mens Decathlon (producent og detailsalg af sportsudstyr) leverer de gennemsigtige plastikskærme og administrerer den overordnede logistik,« fortæller Thierry Lhotte, vicepræsident og administrerende direktør for Massey Ferguson i Europa og Mellemøsten.

Projektet forventes at køre tre uger frem fra 6. april.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.